Költségcsökkentő hiányosságokkal jöhet a Samsung Galaxy S23

0

Úgy néz ki, hogy aki a legolcsóbb Galaxy S23 modellt fogja választani, annak kell majd néhány kompromisszumot kötnie, ugyanis néhány dolog kimarad a telefonból. Ennek ellenére sajnos áremelésre kell számítanunk Európában.

A legfrissebb hírek szerint a Galaxy S23 legkisebb, 128 GB-os kiszerelése nem kapja meg a legújabb UFS 4.0-s tárhelyet, csak a korábbi UFS 3.1-et, ami fele akkora sebességre képes. Ennek állítólag az az oka, hogy a Samsung nem gyárt 128 GB-os UFS 4.0-s tárolókat. A nagyobb, 256 GB-os verzió viszont szerencsére már megkapja az új technológiát, vagyis ennél gyorsabb bootolásra, alkalmazástelepítésre és indításra, illetve fájlátvitelre számíthatunk. De állítólag lesz más furcsaság is az S23 esetében.

Egy nemrég kiadott jelentés szerint az alap Galaxy S23 nem kapja meg a Wi-Fi 7-et, csak Wi-Fi 6E-t (ez már az összes tárhely-verzóra vonatkozik). A Wi-Fi 7 technológia 4,8-szoros maximális sebességet tesz lehetővé az előző generációhoz képest, ám ez a Galaxy S23+ és az S23 Ultra kiváltsága lesz. Persze a nagyobb sebesség kihasználásához kell majd egy Wi-Fi 7-es router is.

Még nincs vége a hiányosságoknak, az alap Galaxy S23-ból állítólag kimarad az UWB technológia, amit manapság egyre több helyen használnak, illetve a hírek szerint a telefon rezgőmotorja is kevésbé lesz fejlett, mint a nagyobb testvérek esetében.

Arról is lehet hallani, hogy az S23 kijelző körüli kávája egy kicsit vastagabb lesz, mint az S23+-nál, illetve ez lesz az egyetlen modell, ami nem lép előre gyorstöltés terén, vagyis marad a 25 W-os technológia.

Úgy néz ki tehát, hogy a Samsung Galaxy S23 elég sok téren elmarad majd a nagyobb modellektől, még ha nem is eget rengető hiányosságokról van szó. Nem is lenne probléma, ha az árakban is megmutatkozna a költségcsökkentés, de sajnos úgy néz ki, hogy az új generáció minden tagja drágább lesz, mint a tavalyi kiadások.

A legolcsóbb, 128 GB-os Galaxy S23 950 eurós bevezető árat kaphat, ami átszámolva 370 ezer Ft, de a magasabb adók miatt nálunk kicsit magasabb lehet az ár, miközben tavaly a Galaxy S22 335 ezer Ft-os áron nyitott Magyarországon.

Via, via2

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid