Hivatalos a MediaTek Dimensity 1300 lapkakészlet

0

Minden különösebb bejelentés nélkül, csendesen vált hivatalossá a legújabb MediaTek lapkakészlet, a Dimensity 1300. Az új chipset állítólag a OnePlus Nord készülékek következő generációjában lesz munkára fogva, egyébiránt ez egy 5G modemmel szerelt, 6 nanométeres gyártási eljárással készülő konstrukció, ami inkább prémium, mint középkategóriás.

A lapkát tehát a TSMC 6 nanométeres gyártási eljárásával készítik, a CPU összesen négy Cortex-A78 magot fog dologra, az egyik ezek közük egy Ultra mag 3 GHz-es maximális órajellel, a másik három pedig úgynevezett Super mag, legfeljebb 2,6 GHz-es frekvenciával. A többi négy mag energiahatékony Cortex-A55 típusú, és mind 2 GHz-en ketyeg. A grafikus számításokat egy kilencmagos ARM Mali-G77 MC9 modul végzi.

A MediaTek Dimensity 1300 támogatja a legfeljebb 168 Hz-es kijelzőket Full HD+, vagyis 2520 x 1080 pixeles felbontásig. A lapka kezel 16 GB 4266 MHz-es LPDDR4x RAM-ot és támogatja az UFS 3.1 tárhelyeket. Az új lapkakészlet képfeldolgozó modulja boldogul az akár 200 megapixeles kamerákkal, továbbá képes többszemélyes portré és 4K HDR videókat is kezelni. Van hardveres gyorsítással ellátott AV1 dekódolás is a gyorsabb 4K streaming érdekében.

A MediaTek nem osztotta meg, hogy mely készülékek belsejében fogunk találkozni a Dimensity 1300 chippel, de a feltételezések szerint a OnePlus Nord 3 lehet az egyike az elsőknek. A MediaTek Dimensity 1300 teljesítmény tekintetében nagyjából ugyanazt fogja hozni, mint a Qualcomm egy legerősebb felső-középkategóriás lapkája, a Snapdragon 778G.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid