Méretes AMOLED kijelzővel, eSIM támogatással és Android rendszerrel érkezett a Meizu Watch

0

A Meizu bejelentette első okosóráját, ami a Meizu Watch névre hallgat. A reményekkel és a különböző elképzelésekkel ellentétben a készülék nem a Huawei fejlesztette Harmony OS rendszert futtatja, de mivel prémium hardvert, eSIM támogatást, illetve komoly felszereltséget kapott, mindenképp érdemes vele megismerkedni.

Az okosóra már a képernyőjével elnyerheti a szimpátiánkat, mivel egy 1,78 colos, négyzetes kialakítású AMOLED megoldásról van szó, amelyet 2,5D-s üveg oltalmaz, és amire száznál is több számlapot tölthetünk le.

A Meizu Watch belülről is elég combos, a burkolata alatt Snapdragon Wear 4100 lapkakészlet végzi a számításokat 1 GB RAM-mal kiegészítve. A készülék Android alapokon nyugvó Flyme for Watch operációs rendszert futtat, és eSIM támogatással is bír, amely lehetővé teszi, hogy 4G hálózatokon keresztüli hívásokat bonyolítsunk a segítségével, ez egyelőre persze csak a nagyobb kínai szolgáltatókra vonatkozik.

Az aktív életet élők számára 13 sport üzemmód, pulzusmérő, véroxigénszintmérő, alvás és stressz monitorozás áll rendelkezésre. Az okosóra beépített navigációval is rendelkezik, amellyel a családtagok helyzetét is megfigyelhetjük, illetve segélyhívást is lehet indítani a segítségével.

Habár maga az okosóra nem Harmony OS-t futtat, a Meizu állítása szerint tökéletesen kompatibilis a Huawei operációs rendszerével, illetve Androiddal egyaránt.

Amennyiben be van kapcsolva a 4G hozzáférés, az üzemidő 33 órás lehet egyetlen feltöltéssel, amely nem tart tovább 45 percnél. A Meizu Watch fekete és kék árnyalatokban kapható, alumínium kerettel és szilikon szíjjal, az ára pedig helyi pénzből átszámítva nagyjából 66 ezer forint. Az órát már forgalmazzák Kínában, nemzetközi értékesítésről egyelőre nincs szó.

Forrás: FoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid