Hivatalos a Motorola Edge 30 Pro, a gyártó új zászlóshajója

0

Hivatalosan is bejelentésre került a Motorola soron következő zászlóshajó készüléke, az Edge 30 Pro (bizonyos régiókban Edge+ 2022 néven fut). Az Edge sorozat legutóbbi tagja tavaly augusztusban debütált, így a prémium kategóriás Motorola mobilra vágyóknak nem kellett egy évet várnia a folytatásra. Az újdonság meg van pakolva minden jóval, burkolata alatt Snapdragon 8 Gen 1 lapkakészlet zakatol, emellett 50 megapixeles elsődleges kamerát, valamint egy nagy méretű P-OLED megjelenítőt kapott.

A megjelenítő 6,7 hüvelykes, a már említett P-OLED technológiára épül, felbontása 2400 x 1080, a képfrissítés pedig 144 Hz. A kijelző felső kerete alatt fúrtak egy lyukat, ide került az előlapi 60 megapixeles képrögzítő egység. A képernyő takarásában a bevezetőben már említett Snapdragon 8 Gen 1 lapkakészletet végzi a számításokat, amely mellé a választott kiszereléstől függően 8 vagy 12 GB RAM, illetve 128, 256 vagy 512 GB UFS 3.1 háttértár kerülhet, utóbbi bővítésére sajnos nincs mód. A személyes adatok biztonságáról többek között az oldalra szerelt ujjlenyomat-érzékelő gondoskodik, az adatkapcsolati lehetőségek között pedig az 5G mellett ott van a Bluetooth 5.2, illetve az NFC is.

Az okostelefonnal ugyan nem fogunk elmenni fürdeni, de kapott némi korlátozott védelmet a fröccsenő vízzel, illetve a porral szemben, megfelelve az IP52 besorolás követelményeinek. A Motorola Edge 30 Pro mellé külön megvásárolható egy úgynevezett Smart Stylus toll is, ami valószínűleg nem rendelkezik olyan komoly felszereltséggel és képességekkel, mint a Samsung S Penje, ugyanakkor még így is sokat hozzáadhat a készülék produktív képességeihez.

Kamerák tekintetében egy 50 megapixeles elsődleges modult kapunk, amely mellé egy másik, szintén 50 megapixeles ultraszéles látószögű érzékelő került. A kamerakészlet harmadik tagja egy 2 megapixeles mélységérzékelő. Az előlapi kamerát már említettük, a 60 megapixeles modul egy kivágás belsejében csücsül.

A Motorola Edge 30 Pro hardveres komponensei egy 4800 mAh kapacitású akkumulátorból nyerik a működéshez szükséges energiát. A telep támogatja a 68 wattos vezetékes gyorstöltést, a 15 wattos vezeték nélküli töltőket, ráadásul még az 5 wattos fordított vezeték nélküli töltést is, így apróbb kütyüket, órákat vagy fülhallgatókat lehet táplálni az okostelefon segítségével.

A készülék sztereó hangszórópárossal, illetve három mikrofonnal is fel lett szerelve. Már a legelső bekapcsolást követően Android 12 operációs rendszert futtat, amihez a gyártó két teljes rendszerfrissítést ígér.

A Motorola Edge 30 Pro nemsokára kapható lesz Indiában, átszámolva 217 ezer Ft-os áron, illetve kicsit később indul az amerikai értékesítés is, Motorola Edge+ 2022 néven, 900 dolláros szolgáltatói áron (~295 ezer Ft). Európában durván 800 euró lesz a hivatalos ár, ami átszámolva nagyjából 294 ezer Ft.

Forrás: GSMArenaPocketNow

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid