Hivatalos a Motorola RAZR 5G

0

Újabb hajlítható okostelefonnal gazdagodott a telekommunikációs piac, ezúttal a Motorola jóvoltából, amely végre hivatalosan is leleplezte a RAZR 5G készüléket. Mint ahogyan a neve is sejteti, a szóban forgó mobil a tavaly debütált RAZR folytatása, amit számos fronton igyekezett továbbfejleszteni a gyártó. A koncepció viszont maradt ugyanaz: a régmúlt kagylómobilja új, modern köntösbe öltöztetve.

A készülék belsejében Snapdragon 765G lapkakészlet teljesít szolgálatot, amely mellé 8 GB RAM, valamint 256 GB belső tárhely került.

Ami a képernyőket illeti, a kívül található másodlagos megjelenítő 2,7 colos, gOLED panelre épül, a felbontása pedig 800 x 600, ez 370 ppi-s pixelsűrűséget jelent.

A telefon belső oldalán található a nagyobb, hajlítható képernyő, ez 6,2 hüvelykes, gyártásakor pOLED technológiát használtak, a felbontása pedig 2142 x 876, ami 373 ppi-t jelent.

Most már sokkal több alkalmazás működik a külső kijelzőn, ezek között ott van a Kamera, az Üzenetek, a Számológép, a Google Keep, a Google Home, no és persze a YouTube. Ezeket alapból támogatja a külső képernyő, de a felhasználó manuálisan szinte bármely alkalmazást engedélyezhet, így azok is képesek lesznek futni a másodlagos panelen. A megjelenítő ráadásul támogatja a gesztusvezérlést is.

Bár a készülék külső burkolata nem felel meg semmilyen hivatalos minősítésnek, a gyártói leírás értelmében vízlepergető kialakítást kapott. Nem tudjuk, ez mit jelent a gyakorlatban, valószínűleg azt, hogy a mobil nem jön zavarba egy kis fröccsenő víztől.

A Motorola RAZR 5G burkolata alatt egy 2800 mAh kapacitású akkumulátor igyekszik ellátni a hardveres komponenseket, a telep támogatja a 15 wattos gyorstöltést. Az okostelefon jelenleg Android 10 operációs rendszert futtat, de később természetesen várható rá frissítés. Ha pedig az ujjlenyomat-olvasót keresed, az hátul lesz a Motorola logónál.

Az RAZR 5G elsődleges képrögzítő egysége egy 48 megapixeles modul, amelynek rekeszértéke f/1,7, a szenzor rendelkezik optikai képstabilizátorral és lézeres autofókusszal is. Önarcképeket pedig a 20 megapixeles szelfikamerával tudunk készíteni, ami egy f/2,2 apertúrájú lencse mögött foglal helyet.

A Motorola RAZR 5G forgalmazása valamikor ősszel kezdődik, a készüléket első körben Kínában és bizonyos európai országokban lesz lehetőségünk megvásárolni, de a későbbiekben további régiókban is megjelenik.

A RAZR 5G kapható lesz sötétszürke, ezüst és arany árnyalatokban. Az Egyesült Államokban olyan forgalmazók fogják árulni, mint a Best Buy vagy az Amazon, de a telefon már a Motorola online üzletében is feltűnt, ahol 1399 dolláros áron (~421 ezer Ft) kínálják az újdonságot.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid