Hivatalos a OnePlus Ace Racing, a gyártó büdzsé gamer mobilja

0

Amikor a OnePlus Ace Racinget megtervezték, a cél egy megfizethető gamer okostelefon megalkotása volt. Most, hogy a készülék hivatalosan is bejelentésre került, meggyőződhetünk róla, mennyire sikerült megvalósítani ezt a koncepciót. A mobil ugyanazt a MediaTek Dimensity 8100-Max lapkakészletet hasznosítja, mint a szimpla OnePlus Ace, emellett 120 Hz-es LCD kijelzőt, 5000 mAh-s akkumulátort és 64 megapixeles elsődleges kamerát kínál a vásárlók számára. 

A OnePlus Ace Racing előlapját egy 6,59 hüvelykes IPS LCD megjelenítő uralja, amelyen Full HD+ felbontásban jelennek meg a tartalmak, akár 120 Hz-es képfrissítés mellett. Maga a panel talán nem annyira vonzó, mert ezúttal OLED helyett egy LCD megoldással kell beérjük, de azt a bizonyos megfizethetőséget valahogy össze kellett hozni.

A képernyő egyébként többféle képfrissítés mellett is használható, van 30, 48, 50, 60, 90 és 120 Hz-es üzemmód is. Az érintési érzékenység sajnos csak 240 Hz, ami visszalépés, mert az eredeti modell mintavételi képessége elérte a 720 Hz-et is. Akárhogy is, a megjelenítő egyáltalán nem rossz, mivel 100 százalékát képes produkálni a DCI-P3 színskálának, mondjuk a 600 nites maximális fényerőtől nem fogunk hasra esni, és sajnos a panel nem támogatja a 10-bites megjelenítést sem.

A HyperBoost technológiát viszont ezzel a kijelzővel is megkapjuk, ez igyekszik majd stabilabbá tenni a képkockasebességet játékok futtatása közben.

A OnePlus Ace Racing hátoldalán az elsődleges képrögzítő modul szerepét egy 64 megapixeles szenzor tölti be, amelyet egy 8 megapixeles, környezetét 119 fokban érzékelő ultraszéles látószögű egység és egy makró konstrukció egészít ki. Az előlapi kamera 16 megapixeles. Mozgóképet rögzíteni legfeljebb 4K felbontásban, másodpercenként 30 képkockával lehetséges.

A mobil belsejében szolgálatot teljesítő MediaTek Dimensity 8100-Max olyan teljesítményre képes, ami nagyjából a Qualcomm Snapdragon 888 lapkakészlettel áll egy szinten, így a sebesség és a nyers számítási erő miatt nem kell majd aggódni. Az üzemidő sem okozhat fejfájást a jövendőbeli tulajdonos számára, mivel a telefont egy 5000 mAh-s akkumulátor látja el energiával, a telep pedig támogatja a 67 wattos gyorstöltést is. Az alkalmazott metódusnak köszönhetően a készülék 29 perc alatt teljesen lemerült állapotból 80 százalékra tölthető.

Az említésre méltó további jellemzők közé sorolható a fülhallgató kimenet, az LDAC és LHDC kodekeket támogató Bluetooth modul, illetve a Dirac Audio támogatással rendelhető sztereó hangszórópáros.

A OnePlus Ace Racing már előrendelhető Kínában, ahol a 8/128 GB-os modellért 281 dollárnak (kb. 103 ezer Ft) megfelelő helyi pénzt fognak elkérni, de létezik 8/256 GB-os kiszerelés is, nem sokkal többért, a legmenőbb konfiguráció pedig kétségkívül a 12/256 GB-os modell. A telefon szürke és kék árnyalatokban kerül forgalomba, de hogy aztán idővel a globális piacokon is megjelenik-e, az egy nagyon jó kérdés.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid