A Qualcomm bemutatta a Snapdragon 732G-t

0

A Qualcomm Snapdragon 730G egy igazán népszerű lapkakészletnek bizonyult a középkategóriás okostelefonok világában, olyan mobilokba került bele, mint a Poco X2, a Xiaomi Mi Note 10 vagy a Google Pixel 4a. Mivel a gyártók számára jól jönne egy kis extra teljesítmény, az amerikai vállalat bemutatta a chipset frissített változatát, ami a Snapdragon 732G névre hallgat.

Az újdonság alapvetően ugyanazzal a nyolc nanométeres gyártási eljárással készül, mint elődje, viszont magasabb órajelekkel dolgozik. A két nagy teljesítményű Kryo 470 mag immáron 2,3 GHz-en zakatol, míg az Adreno 618 GPU 15 százalékkal nagyobb teljesítményre képes. A többi fontos specifikáció változatlan, tehát ugyanaz az X15-ös LTE modem és Wi-Fi 6 támogatással rendelkező vezeték nélküli modul szolgál a Snapdragon 732G belsejében is. A Bluetooth kapcsolatok esetében azért történt némi előrelépés, immáron 5.1 szabványú modem dolgozik a lapkakészletben, ami többek között aptX Adaptive és TrueWireless Stereo Plus támogatást is kapott. Az újdonság által meghajtott okostelefon Quick Charge 4+ kompatibilis lesz.

A Snapdragon Elite Gaming lehetővé teszi a HDR renderelést, ezen kívül támogatott a Vulkan 1.1 és a Game Junk Reducer, szóval az új lapkakészlet akár középkategóriás gamer telefonok belsejében is szolgálatot teljesíthet. A lapkakészlet beépített képfeldolgozó egysége lehetővé teszi a mozgókép rögzítését 4K felbontásban, 30 képkockával másodpercenként, emellett támogatott a HDR10 és a HLG, ami a nagy dinamikatartományú felvételek készítéséhez szükséges. A Snapdragon 732G képes képeket tömöríteni HEIF formátumban, a mesterséges intelligencia gyorsító egység pedig elérheti az akár a 3,6 teraflopos teljesítményt is.

Az első Qualcomm Snapdragon 732G processzorral szerelt okostelefont hamarosan bemutathatják, a készülék a Xiaomi Poco brandje alatt fog debütálni.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid