Hivatalos: ray tracing támogatással jön az AMD GPU-val szerelt új Exynos csúcshardver

0

A Computex 2021 online konferencián az AMD vezetője tartott egy prezentációt, és többek között szó esett arról is, hogy a Samsung segítségével telefonokra is elhozzák az RDNA 2 architektúrát, ami forradalmasítja a mobilos grafikát.

Az AMD RDNA 2 architektúra a tavalyi év végén debütált, erre épülnek az új Radeon RX 6000 szériás videókártyák, de a PlayStation 5 és az Xbox Series S/X konzolok grafikus chipjei is. Hamarosan pedig mobilokra is eljut a technológia, ugyanis a következő Exynos csúcslapkában, ami jó eséllyel az Exynos 2200 lesz, már erre épülő AMD GPU teljesít majd szolgálatot.

Joggal merülhet fel a kérdés, hogy mi ebben a jó, és a nyilvánvaló válaszon kívül, vagyis hogy nagyot lép előre a grafikus teljesítmény, vannak más előnyök is. Az RDNA 2 elhozza mobilokra a ray tracing (sugárkövetéses) technológiát, ami manapság egy varázsszó a játékos közegben. Egy olyan renderelési megoldásról van szó, ami gyakorlatilag pixelekre lebontva szimulálja a fény útját, így sokkal élethűbb lesz a grafika. Ez különösen látványos az egyes felületek visszatükröződésénél (vizes felületek, ablakok, stb.)

Kikapcsolt és bekapcsolt ray tracing

A ray tracing óriási számítási teljesítményt igényel, nem véletlen, hogy csak mostanában kezd elterjedni a játékoknál.

Egy másik nagy újítás a VRS (variable rate shading) technológia, ami lehetővé teszi a GPU számítási erőforrásainak jóval észszerűbb kihasználását.

Az új AMD GPU-val felszerelt Exynos chipről egyelőre annyit lehet még tudni, hogy valamikor idén bemutatják, és jó eséllyel a Galaxy S22 mobilokban már ez teljesít majd szolgálatot.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid