Hivatalos a Realme GT 6

0

Hivatalosan is bejelentették a Realme GT 6 okostelefont, amely a széria visszatérését is jelenti az európai piacokra. Az mobil egyike a zászlóshajó-gyilkos modelleknek, egyebek mellett Snapdragon 8 Gen 3 lapkakészletet és egy villámgyorsan tölthető 5500 mAh kapacitású akkumulátort kínál, sok konkurensnél barátibb áron.

A készülék 6,78 hüvelykes, 2780 x 1264 pixel felbontású, 120 Hz-es AMOLED megjelenítővel lett felszerelve, amely képes az akár 6000 nites maximális fényerőre. A gyártó szerint jelenleg nincs olyan mobil a piacon, amely magasabb fényerőre lenne képes. A kijelző karcok és fizikai behatások elleni védelmét Gorilla Glass Victus 2 biztosítja.

A Realme GT 6 meghajtásáról Snapdragon 8s Gen 3 lapkakészlet gondoskodik, 12 vagy 16 GB RAM-mal kiegészítve. A grafikus gyorsítás feladatát egy Adreno 715-es modul végzi. Természetesen a mesterséges intelligencia is terítéken van, amelyet a márka Realme NextAI-nak nevez, és ez többek között képes éjszakai felvételek feljavítására, illetve zavaró tényezők eltávolítására a fotókon, valamint a képernyő tartalma és a végzett műveletek alapján alkalmazásokat tud javasolni a felhasználóknak.

Az okostelefon belsejébe egy 5500 mAh kapacitású akkumulátort préselt a mérnöki lelemény. A telep támogatja a 120 wattos gyorstöltést. A gyártó szerint egy teljesen lemerült készüléket 50 százalékra mindössze 10 perc alatt fel lehet tölteni, a teljes kapacitás eléréséhez pedig csak 26 perc szükséges. A villámgyors töltés elvileg nem fogja degradálni az akkumulátort, amely 1600 töltési ciklus után is megőrzi kapacitásának 80 százalékát, ez azt jelenti, hogy több mint négy éven át mehet naponta egy teljes töltés.

A Realme GT 6 elsődleges kamerája egy Sony LYT808 szenzorral szerelt 50 megapixeles modul, amely f/1,7 rekeszértékű lencse mögött foglal helyet, és tudja a fázisdetekciós autófókuszt, illetve optikai képstabilizátort is kapott. Ehhez jön egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű modul autófókusz nélkül, valamint egy szintén 50 megapixeles telefotó egység. Az előlapi kamera 32 megapixeles szelfiket készít f/2,5 rekeszértékkel és fix fókusszal. A készülék már a legelső bekapcsolást követően Android 14 operációs rendszerrel fogadja új tulajdonosát, akihez négy éven át eljut majd az aktuális Android főverzió, illetve a szükséges biztonsági foltok, vagyis a mobil a pályafutását Android 18-cal fogja befejezni.

A Realme GT 6 8 GB RAM-mal és 256 GB háttértárral szerelt változata Európában 600 euróért, vagyis nagyjából 238 ezer forintos áron kerül forgalomba. A 12/256 GB-os modell 700 eurót, vagyis cirka 277 ezer forintot kóstál. Ha valaki még ennél is többet szeretne, választhatja a 16/512 GB-os kiszerelést 800 euróért, vagyis nagyjából 317 ezer forintért. Azok, akik július 4. előtt megrendelik a készüléket, kedvezményben részesülhetnek.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid