Hivatalos a Redmi Band okoskarkötő

0

A Redmi tavaly óta már önálló márkaként működik, és most megérkezett az első saját okoskarkötőjük, a Redmi Band, ami leginkább a filléres árával hódíthat.

Már korábban is lehetett hallani arról, hogy jön a Redmi okoskarkötő, és az első kérdés, ami felmerült bennünk akkor, hogy ez vajon miben fog különbözni a Mi Band 4-től, ami szintén egy kiváló termék, és szintén nagyon olcsó. Nos, ami egyből feltűnik a képek alapján, hogy a Redmi Band egy teljesen más irányvonalat képvisel dizájn terén, szögletes kialakítást kapott, szemben a Mi Band minden oldalán lekerekített, kapszulaszerű kialakításával. Hogy melyik a jobb, az ízlés kérdése, de biztosan sokan lesznek, akiknek bejön majd ez a határozottabb formavilág, ami kicsit a Fitbit termékeire emlékeztet.

A nagy kijelző szerencsére adott, egy 1,08 colos OLED panel került a kütyüre, összehasonlításképpen a Mi Band 4 megjelenítője 0,95 colos. A Redmi Band első körben 4 színben érkezik (fekete, kék, piros és barna), és 70-nél is több óralap érhető el rá, ráadásul a választék idővel várhatóan folyamatosan bővülni fog.

Jó hír, hogy nem maradt ki a vízállóság, a Redmi Band az 5ATM szabvány szerint bírja a kiképzést, vagyis nyugodtan víz alá lehet meríteni, akár úszásra is alkalmas.

A fitneszkarkötő 5 különböző sportmódot támogat, és természetesen egész napos aktivitásmérést kínál, a mozgás mellett rendszeresen méri a pulzust, figyeli az alvást, és persze jelzi az értesítéseket is, hogy ne maradjunk le semmi fontosról. NFC viszont nincs benne, így mobilfizetésre nem alkalmas.

Az üzemidő a vállalat szerint 14 nap, ez teljesen korrekt, és ami igazán érdekes, hogy nem kell külön töltő hozzá, az egyik szíjat levéve ugyanis egy USB-A csatlakozó bukkan fel, így szinte bárhol, bármivel tölthetjük a kütyüt. Rádughatjuk számítógépre, laptopra, powerbankre, de akár a mobilok adaptere is használható közvetlenül, kábel nélkül.

A Redmi Band Kínában brutálisan olcsón lesz kapható, mindössze 99 jüanba kerül majd, ami durván 4.750 Ft-ra jön ki átszámolva (sőt, az első villámvásár alatt 95 jüan lesz az akciós ára). Arról egyelőre sajnos nincs hír, hogy lesz-e nemzetközi verzió, de ha lesz is, akkor nálunk lényegesen drágábban lehet majd beszerezni az újdonságot.

Forrás: Xiaomi

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid