A Huawei felvenné saját alkalmazásboltjába a Google appjait

0

Az amerikai szankciók miatt a Huawei nem dolgozhat együtt a Google-lel, és bár a keresőóriás részéről meg lenne a szándék, nem az ő kezükben van a döntés. Mindezektől függetlenül a kínai vállalat bízik abban, hogy elérhetők lesznek egyes Google-appok a saját alkalmazásboltjukban.

Az újabb Huawei telefonokon már nincs Play Áruház, helyette be kell érni az AppGallery nevű alkalmazásbolttal, ami a kínai vállalat saját fejlesztése. Nem nagy meglepetés, hogy ebben jelenleg egyetlen appja sem található meg a Google-nek, de a Huawei egyik vezetője nemrég azt nyilatkozta, hogy szeretnék, ha ez változna.

“Bízunk benne, hogy a Google szolgáltatásai elérhetők lesznek az AppGallery-n keresztül, úgy, ahogy az Apple App Store-jában is megtalálhatók.” – nyilatkozta Eric Xu a CNBC-nek.

Mondanunk sem kell, hogy erre jelenleg elég minimális az esély. Bár folyamatosan változnak a Huawei tiltásával kapcsolatos jogi részletek, nyugodtan kijelenthetjük, hogy ha a Google nem adhat licencet a kínai vállalat mobiljainak, akkor az alkalmazásboltjukba sem kerülhetnek fel a keresőóriás szolgáltatásai. Ezeknek a nagy része ráadásul a Play Services-re épül, ami ugyebár szintén hiányzik ezekről a telefonokról. Tehát hiába töltené le valaki mondjuk a Gmail vagy a Térkép appot, ezek önmagukban nem működnének.

Egyetlen remény van, ha az USA enyhít a szankciókon, vagy ha adnak egy külön engedélyt a Google-nek az együttműködésre, de jelenleg egyik sem túl valószínű.

Via AndroidPolice

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid