144 megapixeles mobilon dolgozik a Xiaomi

0

A Xiaomi volt az első gyártó, amely piacra dobott egy 48 megapixeles kamerával rendelkező okostelefont, ha emlékeztek még, ez volt a Redmi Note 7. Nem sokkal később emelték a téteket, és bemutatták a Redmi Note 8 Pro-t, ezúttal már egy 64 megapixeles képrögzítő egységgel. A sorban következő, 108 megapixeles kamerával ellátott Mi Note 10 valószínűleg nem szorul bemutatásra, a legfrissebb hírek szerint pedig a kínai vállalat újabb nagy ugrásra készül, ezúttal egy 144 megapixeles szenzorral szeretné felvértezni valamelyik új készülékét.

Hiába a világgazdaságot belassító koronavírus-járvány, a visszaeső okostelefon-eladások, a Xiaomi berkein belül egyetlen percig sem áll meg a fejlesztés, ahol a mérnökök már most a jövő mobiljait készítik. Egy online szivárogtató értesülései szerint a Xiaomi lehet az első olyan mobilgyártó, amely bemutat egy 144 megapixeles kamerával rendelkező készüléket. Egy ilyen mobil létrehozása hatalmas munka, a kamera fejlesztésében azonban van segítségük, mégpedig a Samsung, amely a lencsék mögött szolgálatot teljesítő érzékelőt biztosítja.

A kamerát leszámítva semmit nem tudni erről a bizonyos okostelefonról, a további hardveres jellemzői teljesen ismeretlenek, viszont a hírt közzétevő szivárogtató már tudni véli, mi lesz a mobil neve. Igazából két tippje is van, szerinte a telefont vagy Mi CC10 Pro vagy Mi 10S Pro névre keresztelhetik. Ezek egyelőre inkább találgatásoknak tűnnek, arról viszont már korábban is voltak hírek, hogy a Xiaomi mobilja kaphatja meg elsőként a Samsung új, 144 MP-es szenzorát.

A szóban forgó okostelefon valószínűleg valamikor az év második felében érkezik meg.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid