Úgy tűnik, ez lesz a világ első mobilja kijelző mögé szerelt kamerával

0

Ha nem előzi meg más gyártó a kínai ZTE-t, akkor a hamarosan érkező Axon 20 5G lesz a világ első olyan okostelefonja, amelynek az előlapi kameráját a képernyő mögé szerelik. A készülék várhatóan szeptember elsején kerül bemutatásra, és hogy egy percre se álljon le a felhajtás a telefon körül, a cég vezérigazgatója most posztolt egy rendert az Axon 20 5G-vel a főszerepben.  (Frissítés: újabb hivatalos kép érkezett, ezt a cikk végén találod.)

A képet a kínaiak favorit közösségi oldalán, a Weibón tették közzé, és ha hihetünk a mobilon látható plakátnak, az új technológia mosolyra fog majd fakasztani mindenkit, remélhetőleg nem rossz értelemben, hiszen a technológia eddig elég kiforratlan volt.

A ZTE Axon 20 5G megjelenítője körül teljesen minimális a keret, egyedül alul látni egy nagyon vékony kávát. Az oldalakat jól ki lehet venni, szóval ez nem egy hajlított képernyő lesz. A biometrikus szenzor valószínűleg a megjelenítő mögé kerül majd, ami minden bizonnyal OLED technológiára fog épülni.

A telefonon lévő kép egyértelműen arra utal, hogy mennyire lelombozó a többi elterjedt megoldás (szenzorsziget, kameralyuk, pup-up kamera), éppen ezért a kijelző mögé épített láthatatlan szenzor egy hatalmas előrelépés lesz a telefonos világban.

Ha a ZTE és a speciális kamerás megoldást gyártó Visionox tényleg sikeresen kifejlesztette a szükséges technológiát, ami a kijelző mögé szerelt érzékelő igényes működéséhez szükséges, akkor ez a készülék egy igazi nagy dobás lesz, és remélhetőleg beleveri az első szöget a notch és a punch hole kamerák koporsójába.

Frissítés: újabb kép érkezett a telefonról! Mutatjuk:

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid