Hivatalos a Samsung Galaxy A52s 5G

0

Végre bemutatták a Samsung Galaxy A52s 5G-t, ami az alap A52 és A52 5G modellekhez képest erősebb hardvert kínál, és összességében igen jó ajánlatnak tűnik.

Az újdonság belsejében történtek a legfontosabb változások, ezúttal egy Qualcomm Snapdragon 778G lapkakészlet felel a készülék meghajtásáért, ami egy 6 nanométeres csíkszélességgel rendelkező, a TSMC gyártósorain készült felső-középkategóriás konstrukció. A lapkakészlet összesen nyolc Kryo 670 magot fog dologra, ráadásul egy Adreno 642L grafikus gyorsítót is tartalmaz az összeállítás, ami az X53 5G modemmel kiegészülve (3,3 Gbps elméleti letöltési sebesség) máris vonzóbbnak tűnik, mint a Snapdragon 750G vagy a Snapdragon 720G, amik az A52 5G-ben és a sima A52-ben dolgoznak.

A mobil 6 GB RAM-mal és 128 GB háttértárral bír, amennyiben a legolcsóbb kiszereléssel is beérjük, de bizonyos régiókban 8/128 és 8/256 GB-os kiadásokban is beszerezhető lesz. Szerencsére a bővítés opciója bármikor elérhető az összes modell esetében.

A készülék kapcsán megemlíthető, hogy már egy 25 wattos adapter jár hozzá, ellentétben az elődök 15 wattos töltőjével, az akku pedig továbbra is 4500 mAh kapacitású, és a gyártó szerint a benne lévő nafta akár kétnapos használatra is elegendő.

A képernyő nem változott, továbbra is egy 6,5 hüvelykes Super AMOLED panelt kapunk 120 Hz-es képfrissítési rátával, Full HD+ felbontással. Biometrikus azonosítás a képernyőbe integrált ujjlenyomat-olvasót használhatjuk. A megjelenítő felső kerete alatt középre igazítva találjuk a 32 megapixeles előlapi kamerát, ami egy fix fókuszú megoldás, és f/2,2 lencse mögött foglal helyet.

És ha már kamerák, a hátoldali kiépítés is teljesen változatlan, a kamerakészlet áll egy 64 megapixeles elsődleges érzékelőből, amely optikai képstabilizátort is kapott, egy 12 megapixeles ultraszéles látószögű egységből, valamint két 5 megapixeles szenzorból (mélység és makró).

A Samsung Galaxy A52s kapcsán mindenképp említést érdemel a külső borítás IP67 minősítésnek megfelelő védelme, a szabvány a gyakorlatban azt jelenti, hogy a készülék akár egy méteres édesvízbe is lemerülhet, és ott vígan el tud lubickolni akár 30 percig. A vadonatúj okostelefon elsőként az Egyesült Királyságban lesz kapható szeptember 3-tól, ám az előrendelés már augusztus 24-én megkezdődik. A mobil indulóára 410 font, ami magyar pénzben megközelítőleg 168 ezer forintot jelent. Ezért az összegért cserébe a már említett 6/128 GB-os kiszerelés választható. A Samsung Galaxy A52s színek tekintetében választható lesz fekete, fehér, ibolya és menta árnyalatban egyaránt.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid