A Qualcomm mobilja lenyomta az iPhone 12 Pro Maxot a DxOMark kameratesztjében

0

A DxOMark-ot valószínűleg már egyetlen olvasónknak sem kell bemutatni, a kamerák tesztelésére szakosodott csapat legutoljára a Qualcomm okostelefonját, az Asus által gyártott Smartphone For Snapdragon Insiders-t tesztelte le. A rétegmobil olyan jól teljesített a megmérettetésen, hogy még az Apple jelenlegi csúcskategóriás ajánlatát, vagyis az iPhone 12 Pro Maxot is sikerült lenyomnia.

Az új hírek már csak azért is érdekesek, mert akik eddig rá tudták tenni a kezüket a készülékre, mind siralmas eredményekről számoltak be, így a DxOMark csapata vélhetően olyan új firmware-rel dolgozott, amit még nem adtak ki a nagyközönség számára. Ígértek korábban egy frissítést, ami majd javítja a textúrákat, csökkenti a zajt, és többek között az autofókusz mellett a HDR-t is optimalizálja. Mivel ezek a dolgok rendben vannak a DxOMark tesztjében, a szakik valószínűleg már részesülhettek az update áldásaiból.

A Qualcomm mobilja egy 64 megapixeles elsődleges kamerát állít csatasorba 1/1,73 colos méretű Sony IMX686 érzékelővel és f/1,8 rekeszértékkel, ezen felül kapunk egy 12 megapixeles ultraszéles látószögű, valamint egy 8 megapixeles telefotó modult, utóbbi 3x optikai zoomra képes. Az előlapi egység 24 megapixeles, de ez jelen esetben teljesen lényegtelen, mert a DxOMark ezúttal csak a hátlapi kamerákat tesztelte.

A Qualcomm Smartphone For Snapdragon Insiders összesen 133 pontot szerzett, külön a fotózásra pedig 142-t kapott. A szakértők dicsérték a gyors és pontos autofókuszt, az alacsony zajszintet, a széles dinamikatartományt és végül, de nem utolsó sorban a fehéregyensúlyt. Persze kritika is akadt: a tesztelők szerint a színvisszaadás némileg pontatlan, a telefotó fehéregyensúlya egy kicsit inkonzisztens, ráadásul a modul a textúrákat is elveszíti. A készülék az eredmények alapján jobban teljesített, mint az iPhone 12 Pro Max vagy éppen a Galaxy S21 Ultra, habár gyengébb fényviszonyok mellett a részletek most sem voltak kiemelkedők.

Ami a videók készítését illeti, az okostelefon 111 pontot szerzett, erős autofókusszal, pontos színekkel, valamint korrekt stabilizálással, habár gyengébb fényviszonyok között lehetett tapasztalni némi szellemképesedést. Ahhoz képest, hogy ezt a készüléket inkább a power userek számára készítették, nem a fényképész hajlamú felhasználóknak, ezek nagyon jó eredmények. Ha esetleg érdekelnek a részletek, akkor kattints bátran ide!

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid