A Xiaomi MIX 4 egyik biztonsági funkcióját eltávolították a kínai hatóságok utasítására

0

Augusztus 10-én leplezték le a Xiaomi MIX 4-et, ami egy minden ízében prémium készülék, csúcshardverrel a burkolata alatt, elsőosztályú kamerákkal a hátoldalán, és olyan teljes képernyős élménnyel, amelyet jelenleg kevés okostelefon képes biztosítani. Utóbbi még akkor is komoly fegyvertény, ha a hivatalos álláspont szerint sem a legkiforrottabb a mobil kijelző alá szerelt kamerája. Most azonban arról fogunk beszámolni a telefon kapcsán, hogy a kínai kormány arra kérte a Xiaomit, hogy távolítsa el a MIX 4 egyik biztonsági funkcióját, amelynek egyébként valószínűleg sokan jó hasznát látták volna.

Amikor az okostelefont bemutatták, a vállalat részéről említésre került egy lopásgátló funkció, amely lehetővé tenné a felhasználók számára azt, hogy az elveszett készüléket akkor is megtalálják, ha eltávolították belőle a hálózati kártyát. Mi több, a fokozott biztonság érdekében, tulajdonosi jóváhagyás nélkül nem is lehet beletenni új SIM-kártyát úgy, hogy az működjön a készülékkel. Na ezt a funkciót tiltották le a kínai hatóságok a South China Morning Post értesülései szerint. Úgy tudni, hogy a szabályozó szervek nem adtak zöld utat a szóban forgó biztonsági funkciónak, ami állítólag nem felel meg a vonatkozó szabályoknak, legalábbis jelenlegi formájában. Hogy aztán később egy módosított verzióban engedélyezik-e, nem tudni, de egyelőre le kell mondani erről az extráról.

Ha valaki esetleg lemaradt volna a készülék leleplezéséről, eláruljuk, hogy egy minden szempontból zászlóshajó mobilról beszélhetünk, amelynek 6,67 colos 120 Hz-es OLED képernyője, Qualcomm Snapdragon 888+ processzora, akár 12 GB operatív memóriája, legfeljebb 512 GB-os tárhelye, 108 megapixeles elsődleges kamerája, valamint 120 wattos vezetékes, illetve 50 wattos vezeték nélküli töltéssel táplálható 4500 mAh-s akkumulátora van. A Xiaomi MIX 4 ezeken kívül Harmon/Kardon hangolású sztereó hangszóróval, infravörös porttal, valamint UWB, vagyis ultra-szélessávú technológiával és rendelkezik.

A Xiaomi MIX 4 forgalmazása augusztus 16-án kezdődött Kínában, a helyi piacokon átszámítva nagyjából 772 dolláros indulóárral. Globális értékesítésről még nem beszéltek a kínai gyártó szóvivői, de amekkora sikerpotenciál van a készülékben, szinte biztosra vehető, hogy Európába is eljut.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid