A Xiaomi nem szelfizésre szánta a Mi MIX 4-et

0

Még fel sem dolgoztuk a Xiaomi Mi MIX 4 érkezését, de már jönnek az újak infók, képanyagok és más hasonlók, hogy még véletlenül se kerüljön látószögünk perifériájára a prémium kategóriás okostelefon. A mobil az első olyan készülék a kínai cég kínálatában, ami kijelző alá szerelt előlapi kamerát kínál a felhasználók számára, de a Xiaomi nem próbál olyanokat állítani a technológiáról, ami megtévesztené a vásárlókat, sőt, figyelmeztetik azokat, akik nonstop tolják a szelfiket, hogy ez a mobil talán nem feltétlenül nekik készült.

A Xiaomi mindig is élen járt abban, hogy a telefonok kijelzője körüli keret egyre vékonyabb legyen, és most kicsit révbe értek a Mi MIX 4-gyel, hiszen a mobil egy valóban teljes képernyős élményt kínál. A készülék elsősorban a kijelzőre igényes vásárlóknak készült, akik tudják értékelni a notchok, kivágások nélküli kialakítást, de ennek egyelőre megvan a maga ára – figyelmeztetett bennünket William Lu, a Xiaomi vezető alelnöke. A rangos úriember azt javasolja, ha a legjobb minőségű önarcképeket, szelfiket szeretnénk készíteni, akkor inkább egy másik okostelefont vásároljunk, például olyanokat, amelyeknek egy kameralyukban van a képrögzítője. A Mi MIX 4 fejlesztésével elsősorban a teljes képernyős élmény biztosítását próbálták megvalósítani, a szelfik készítése nem volt elsődleges szempont.

Nem árulnak tehát zsákbamacskát a Xiaominál, és Lu még azt is hozzátette, hogy ha a mostaninál is átlátszóbbá teszik a kamera feletti kijelzőpanelt, akkor ennyi erővel már lehetett volna egy kameralyukas megoldást is alkalmazni. Jelenleg a konstrukció erre képes, de Lu biztosított mindenkit arról, hogy ők és a többi cég azon van, hogy a kijelző alá szerelt előlapi kamerák technológiája minél gyorsabban fejlődjön.

A céljuk egyértelmű: a lehető legnagyobb kijelzőfelületet igyekeznek biztosítani a tartalmak megjelenítésére, és most, hogy már rendelkeznek a szükséges alapokkal, a kialakítás folyamatosan fejlődni fog. A képernyő alá szerelt kamerák hamarosan rendkívül elterjedtek lesznek, teljesen általánossá válnak, mint ahogyan egykor a vékony kávák, vagy most a szenzorszigetek és kameralyukak.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid