Könnyű kivitel és aktív zajszűrés – megérkezett a Samsung Galaxy Buds 2

0

A vadonatúj hajlítható kijelző zászlóshajók, illetve a prémium okosórák mellett a Samsung a mostani Unpacked rendezvényen bemutatta eddigi legkönnyebb TWS fülhallgatóját, ami a Galaxy Buds 2 névre hallgat. A készülék a megújult formaterv mellett aktív zajszűrést kínál, amelyet a füleseken lévő három beépített mikrofon tesz lehetővé.

A Samsung Galaxy Buds 2 kétirányú dinamikus hangszórókat állít hadrendbe. Az egyik a mély hangok kibocsátásáért, a másik pedig a magas tartományok megszólaltatásáért felel. A fejlett technológia alkalmazása ellenére a fülesek önmagunkban mindössze 5 grammot nyomnak, a tárolásra és töltésre is használható tokkal együtt pedig 41,2 gramm lesz a készülék súlya.

Mindkét fülhallgatóban három mikrofon biztosítja az aktív zajszűrést zenehallgatás közben, illetve nekik köszönhető a gyártó szerinti “lenyűgöző hívásminőség” is. A fülesekben található VPU, vagyis dedikált hangfelvételi egység teszi lehetővé, hogy telefonálás közben a másik fél csak a mi hangunkat hallja, a külső zajokat ne.

Az aktív zajszűrés a gyártó leírása szerint képes kiszűrni akár a zajok 98 százalékát is. A Samsung Galaxy Buds 2 természetesen biztosít egy Ambient Mode nevű lehetőséget is, ilyenkor a készülék átereszti a külső zajokat, így nem veszítjük el a kapcsolatot a külvilággal. Az újdonság számos gépi tanuláson alapuló megoldással egészül ki, és képes igazodni a külső hangokhoz, például az autókhoz vagy a vészhelyzeti járművekhez.

Egyébként a füles nem csak akkor lesz teljes potenciáljában használható, ha telefonhoz vagy tablethez párosítsuk, a kütyü asztali számítógépekkel is remekül együttműködik, miután telepítettük a Galaxy Wearable applikációt, amellyel szabadon állíthatjuk a hangszíneket és a zajszűrést. A Galaxy Buds 2 rendelkezik továbbá egy úgynevezett Auto Switch funkcióval, amelynek köszönhetően zökkenőmentesen válthatunk a különböző Samsung eszközök, táblagépek, telefonok és notebookok között. A fülhallgatóhoz fejlesztett alkalmazás még abban is képes segíteni, hogy kiválasszuk a megfelelő gumiharangot a lehető legoptimálisabb hangélmény eléréséhez.

A fülhallgatók belsejében 61 mAh kapacitású akkumulátorok találhatóak, a tárolódoboz pedig egy 472 mAh kapacitású powerbankkel egészül ki. A fülesek önmagukban nagyjából 5 órát képesek üzemelni, ha be van kapcsolva az aktív zajszűrés, ha nincs, akkor akár 7,5 óra is lehet a működési idő egyetlen feltöltéssel. A töltőtok segítségével elérhető maximális üzemidő 20-24 óra bekapcsolt zajszűrés funkcióval, ha kikapcsoljuk, a 29-30 órás üzemidő sem lehetetlen.

A Samsung Galaxy Buds 2 európai forgalmazása augusztus 27-én kezdődik, és nálunk 54 990 forintos ajánlott fogyasztói áron lesz elérhető. A kütyü augusztus 26. 23:59-ig előrendelhető, ebben az esetben egy Galaxy SmartTag jár hozzá ajándékba.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid