Hivatalos a Samsung Galaxy Watch 4 és a Watch 4 Classic

0

A mostani Samsung Unpacked rendezvényen nem csupán hajlítható okostelefonokat, hanem a Galaxy Watch órák legújabb generációját is bemutatták. A Samsung Galaxy Watch 4 és Watch 4 Classic az elsők, amelyek One UI Watch rendszert futtatnak, aminek alapjait a Google által fejlesztett Wear OS szolgáltatja. Az okosórák a divatos külső és a rengeteg érzékelő mellett 5 nanométeres lapkakészletet kínálnak, szintén elsőként a Wear OS rendszerű készülékek történetében.

Az alapmodell kapható lesz 44, illetve 40 mm-es méretben, az előbbi 1,36, az utóbbi pedig 1,19 hüvelykes képernyővel rendelkezik. Ami a Classic modellt illeti, 46 és 42 mm-es opciók közül lehet majd választani, a kijelző mérete mindkét variáns esetében megegyezik. Akármelyik változatot is választjuk, a pixelsűrűség minden esetben 330 ppi.

A koreai gyártó szerint a Galaxy Watch 4 okosórákat elsősorban az egészségtudatos emberek fogják igazán értékelni, az újdonságok rengeteg új funkcióval és egy teljesen újratervezett, 3 az 1-ben érzékelővel büszkélkedhetnek. Az okosórák belső oldalán található bioaktív szenzor egyrészt a véráramlás, másfelől a szívritmus, és nem utolsó sorban a testösszetétel mérésére hivatott.

Az egészségi állapot megfigyeléséhez természetesen a szoftver is hozzájárul, a One UI Watch ökoszisztémának köszönhetően a készülékek több, mint 100 különböző fitnesz tevékenységet tudnak követni, ezek közül néhányat ki lehet terjeszteni a Samsung TV-re is, olyanokra kell gondolni, mint az aerobik vagy a jóga. Az alvási minőség megfigyelése is rengeteget fejlődött, ezúttal van horkolás érzékelés, valamint folyamatos véráramlás és véroxigénszint követés alvás közben.

Az órák szoftvere nagyon profi lett, a rendszer képes szinkronizálni a DND módot, a blokkolt hívókat, valamint a fontos értesítéseket és riasztásokat a telefonnal. Illetve – erről egyébként már korábban írtunk -, ha egy alkalmazás fel van telepítve az okostelefonra, és kompatibilis az órával, akkor az automatikusan feltelepül az okosórára is. Az órák több gesztust is támogatnak, billentés a csuklóval fogadja a bejövő hívásokat, egy rázás elutasítja, kopogtatással pedig valamilyen előre beállított opciót lehet majd előcsalni.

Ezt a rengeteg lehetőséget és funkciót, valamint a Samsung Galaxy Watch 4 modellek működését a belsejükben található Exynos W920 lapkakészlet biztosítja, amely egy 5 nanométeres csíkszélességű, kifejezetten viselhető eszközökhöz fejlesztett lapkakészlet. Van 4G LTE Cat.4 modem, illetve egy dedikált processzormag, amelynek feladata az Always-On Display funkció felügyelete.

Samsung Galaxy Watch 4

Az operatív memória 1,5 GB, a háttértár pedig 16 GB. A nagyobb méretű órát egy 361 mAh-s, a kisebb méretűt pedig egy 247 mAh kapacitású akkumulátor látja el energiával. A gyári adatok szerint egyetlen feltöltéssel akár 40 órát is képes üzemelni a készülék, miközben a töltés csupán két órát vesz igénybe.

Samsung Galaxy Watch 4 Classic

A gyártó közleményében a hazai árak is szerepelnek:

A Galaxy Watch4 modern, minimalista kialakítású, amelyet sokoldalú, egész napos használatra terveztek, 40 mm-es és 44 mm-es verzióban lesz elérhető. A 40 mm-es Bluetooth változat 99.990 forint, a 44 mm-es, 109.990 Ft, a 40 mm-es LTE modell 119.990 forintos, illetve a 44-mm-es 129.990 forintos ajánlott fogyasztói áron érhető el. A 40 mm-es változat Fekete, Ezüst és Rózsaarany színben, míg a 44 mm-es változat Fekete, Ezüst és kifinomult Zöld színben kapható.

Azok számára, akik prémium, időtlen okosóra dizájnt keresnek, az ikonikus forgatható kerettel, a Galaxy Watch4 Classic 42 mm-es Bluetooth verziója 134.990 forintos, a 46 mm-es 149 990 forintos ajánlott fogyasztói áron érhető el, a 42 mm-es LTE változat pedig 154.990 forintos, a 46 mm-es LTE 169 990 forintos ajánlott fogyasztói áron elérhető. A 42 mm-es és a 46 mm-es modellek is Fekete és Ezüst árnyalatokban lesznek kaphatóak.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid