Nem lett teljesen láthatatlan a Galaxy Z Fold 3 kijelzőbe épített kamerája

0

Végre bemutatták a Samsung új hajlítható kijelzős zászlóshajóját, a Galaxy Z Fold 3 5G-t, amelynek az egyik legnagyobb újítása a képernyőbe épített szelfikamera. Ennek a megoldásnak a legfőbb előnye, hogy nincs szükség notchra vagy kameralyukra, vagyis egy teljesen egybefüggő megjelenítőt kapunk. Legalábbis elméletileg, mert a gyakorlatban azért nem ennyire egyértelmű a helyzet.

A debütálással egy időben ki is jöttek az első bemutató videók a készülékről, és természetesen az egyik legnagyobb kérdés az volt, hogy tényleg sikerült-e teljesen “láthatatlanná” tenni a kijelzőbe épített kamerát, illetve ha nem, akkor mennyire látszik használat közben.

Mivel egy friss technológiáról van szó, így nem várhatjuk azt, hogy egyből megoldódjon a kameralyuk problémája. A Galaxy Z Fold 3 kijelzőjén nem meglepő módon látszik a kamera helye, de azért messze nem annyira zavaró, mint a korábbi lyukas megoldások.

A láthatóság attól függően változik, hogy milyen szögből nézzük a kijelzőt, illetve nagyon világos, fehér héttérnél elég feltűnő lesz. Ennek az oka, hogy a szenzor fölötti részen kicsit más a képernyő pixeleinek az elrendezése, nagyobb a hely közöttük, hogy át tudják engedni a fényt, amikor fotózunk vagy videózunk.

Az alábbi videón remekül látszik, nagyjából a 4. percnél kezdődik ez a rész:

Egyébként egy 4 MP-es, azaz meglehetősen alacsony felbontású, de viszonylag nagy, 2μm-es pixelekkel dolgozó érzékelő került a Z Fold 3 belső képernyője mögé. A minőség állítólag elfogadható, amiben nagy szerepet játszik a Samsung képjavító algoritmusa, de azért messze nem kapunk olyan képeket, mint egy normál szelfikamerával. Szerencsére ennél a mobilnál két másik mód is van a szelfizésre, egyrészt használhatjuk a külső kijelzőben lévő hagyományos, 10 MP-es egységet, ami egy kameralyukban foglal helyet, másrészt ott van a három darab 12 MP-es hátlapi kamera, amelyekkel szintén lehet önarcképet csinálni a másodlagos képernyőnek köszönhetően.

Neked hogy tetszik az új Fold mobil? Bemutató és hazai árak itt.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid