Nem olcsó, de itt a Qualcomm első mobilja

0

Számtalan alkalommal lehetett arról hallani, hogy a Qualcomm egy saját készülékkel örvendezteti meg a telekommunikációs piacot. A most bejelentett Smartphone for Snapdragon Insiders tekinthető ezen szóbeszédek beigazolódásának, még akkor is, ha a fejlesztésért és a gyártásáért igazából az Asus felel. A mobilt a cég a “Snapdragon Insiders” elnevezésű online rajongói közössége számára készítette, és a jellemzői alapján képes lesz kielégíteni még a legelvetemültebb felhasználói igényeket is.

Kezdjük máris a feketelevessel: az okostelefon egyáltalán nem lesz olcsó, az 1500 dolláros, vagyis 450 ezer forintos ára mellett vélhetően nem számíthat mindenki érdeklődésére, ugyanakkor ezért az összegért cserébe tényleg egészen sokat kínál a Qualcomm.

A dobozban a telefon mellett lesz egy TWS füles Snapdragon Sounddal, egy a készülék sarkait és oldalait oltalmazó bumper tok, egy Qualcomm Quick Charge 5.0 kompatibilis adapter, és nem egy, hanem kapásból két töltőkábel.

Ha a Smartphone for Snapdragon Insiders – tényleg ez a telefon neve -, hardveres jellemzőivel folytatjuk a bemutatót, akkor az a bizonyos összeg talán még elfogadhatóbbnak fog tűnni. A megjelenítő egy 6,78 hüvelykes, Samsung gyártmányú, 2448 x 1080 pixel felbontású AMOLED panel, amely támogatja a 144 Hz-es képfrissítési frekvenciát. A megjelenítő oltalmáról Gorilla Glass Victus bevonat gondoskodik, a kijelző ezenkívül Always-On Display támogatással is bír. Nincs szenzorsziget, nincs kameralyuk, az előlapi kamera a felső kereten virít, a felbontása egyébként 24 megapixel.

Az okostelefon hátoldalán összesen három kamera található egy világító Snapdragon logó társaságában. Az elsődleges képrögzítő egység 64 megapixeles felbontással rendelkezik, munkáját 8 megapixeles telefotó, valamint 12 megapixeles ultraszéles látószögű modul segíti.

A telefonon található kameraalkalmazás számos egyedi fejlesztésű mesterséges intelligencia funkcióval lesz kibővítve. Szintén a hátlapot ékesíti a régi idők mementójaként az ujjlenyomat-olvasó, ami a Qualcomm második generációs 3D Sonic Sensor technológiáját használja, akárcsak a Samsung Galaxy S21 sorozat tagjai.

A készülék burkolata alatt Snapdragon 888 chipset végzi a számításokat 512 GB UFS 3.1 tárhely, valamint 16 GB LPDDR5 RAM társaságában. A Qualcomm Smartphone for Snapdragon Insiders Android 11 operációs rendszert futtat, elviekben egy teljesen gyári felülettel. A telefon hardveres komponenseit egy 4000 mAh kapacitású akkumulátor látja el energiával, amely támogatja a már említett Quick Charge 5.0 gyorstöltési technológiát.

A leírások értelmében az okostelefon képes elérni a 70 százalékos töltöttségi szintet mindössze 30 perc lefolyása alatt, a teljes töltöttséghez pedig 50 perc szükséges. A készülék mérlegre helyezve mindössze 210 grammot nyom.

A mobil összeszerelése és értékesítése teljes egészében az Asus feladata lesz, a forgalmazás valamikor augusztusban kezdődik. A Qualcomm Smartphone for Snapdragon Insiders többek között kapható lesz Kínában, az Egyesült Államokban, Németországban, az Egyesült Királyságban, Japánban, Dél-Koreában és Indiában.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid