Hivatalos a Samsung Galaxy A55 és a Galaxy A35

0

A Samsung bejelentette két legújabb középkategóriás készülékét, a Galaxy A55-öt és a Galaxy A35-öt. A mobilok minden bizonnyal népszerűek lesznek, sokaknak a zsebében ott fognak lapulni, és összességében korrekt kamerákat és kijelzőt, méretes akkumulátort, illetve hosszútávú szoftveres támogatást kínálnak.

A két újdonság sokkal több közös vonással rendelkezik, mint elődeik. Például a képernyő szinte teljesen ugyanaz, 6,6 hüvelykes, 2340 x 1080 pixel felbontású Super AMOLED megjelenítő kerül mindkét okostelefonra 120 Hz-es képfrissítési frekvenciával. Az energiaellátásról egy 5000 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik mind a Galaxy A55, mind a Galaxy A35 belsejében. A telepet 25 wattal lehet tölteni.

A formatervben is van közös vonás, például a Samsung Key Island elnevezésű dizájnja, ez az a kialakítás, ami egy kicsit kiemeli a fizikai billentyűket az oldalsó keret síkjából. Anyaghasználat szempontjából eltérést szintén a keretben találni, a Galaxy A55 esetében ez fémből van, a Galaxy A35-nél pedig műanyagból.

Az újdonságok elő- és hátlapja üvegből készült. A Samsung Galaxy A55 Gorilla Glass Victus+ bevonattal rendelkezik elöl és hátul is, a Galaxy A35 esetében pedig Gorilla Glass Victus+ került az előlapra, a hátlapot borító üvegről viszont egyelőre nincs hivatalos információ. A Gorilla Glass Victus+ a hírek szerint kétszer olyan ellenálló a karcokkal szemben, mint a Galaxy A54 és Galaxy A34 készülékek esetében alkalmazott Gorilla Glass 5.

Samsung Galaxy A55

A Samsung Galaxy A55 működtetéséről új Exynos 1480 lapkakészlet gondoskodik, amelyet egy AMD RDNA2 architektúrán alapuló Xclipse 530 grafikus gyorsítóval szereltek fel. Ezt a hardvert 8 vagy 12 GB RAM, valamint 128 vagy 256 GB háttértár egészítheti ki az általunk választott kiszereléstől függően. Ehhez képest a Galaxy A35 belsejében Exynos 1380 chipset teljesít szolgálatot, ez ugyanaz a lapka, amely a Galaxy A54 meghajtását biztosította.

A Samsung Galaxy A55 előlapján 32 megapixeles, f/2,2-es előlapi kamera található, míg a hátlapon 50 megapixeles elsődleges modul foglal helyett optikai képstabilizátorral kiegészítve, munkáját pedig egy 12 megapixeles fix fókuszú ultraszéles látószögű, valamint egy 5 megapixeles makró kamera segíti. Az elsődleges képrögzítő egység rekeszértéke f/1,8, az ultraszéles látószögűé f2,2, a makró modul pedig az f/2,4 értéknek megfelelően képes beengedni a fényt.

A Samsung Galaxy A35 13 megapixeles szelfikamerával büszkélkedhet, a hátoldalán szintén 50 megapixeles fő modul található egy 8 megapixeles, fix fókuszú ultraszéles látószögű, valamint egy 5 megapixeles makró egység társaságában. Az apertúra ugyanaz, mint a másik modellnél.

Samsung Galaxy A35

Az okostelefonokon elérhető a Samsung Knox Vault, elsőként a Galaxy A sorozat történetében. Lényegében egy hardveres alapokon nyugvó biztonságos végrehajtási környezetről van szó, amely fizikailag el van különítve a processzortól és a memóriától. Ez a megoldás képes megvédeni az készülékek legfontosabb adatait, mint amilyen a záróképernyő hitelesítők, vagyis óvja a PIN-kódokat, a jelszavakat és a feloldási mintákat is.

A Knox Vaultnak köszönhetően az okostelefonok titkosítási kulcsai is védelem alá kerülnek. A hagyományos Knox is elérhető a készülékeken, vagyis megkapjuk az Auto Blocker funkciót, amely képes megállítani a gyanús alkalmazások telepítését, illetve használható rosszindulatú programok keresésére és parancsok blokkolására is.

Említést érdemel még a kijelzőbe épített optikai ujjlenyomat-olvasó, a sztereó hangszóró, illetve az IP67-es por- és vízálló minősítés. Ami a csatlakozási lehetőségeket illeti, van 5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.3 és NFC is.

A Samsung Galaxy A55 és a Galaxy A35 négy éven át megkapja a legújabb Android főverziót, biztonsági foltozást pedig 5 évig biztosítanak a középkategóriás készülékekre. Ennél hosszabb támogatást már csak a dél-koreai cég zászlóshajói kapnak, vagyis jár az elismerő biccentés.

A Samsung Galaxy A55 8 GB RAM-mal és 128 GB háttértárral szerelt konfigurációja 479 eurós, vagyis nagyjából 189 ezer forintos indulóáron kerül forgalomba, a Samsung Galaxy A35 pedig 379 euróról indul, amennyiben megelégszünk a 6 GB operatív memóriával és 128 GB belső tárhellyel szerelt változattal, ez nagyjából 149 ezer forintot jelent.

Frissítés: megvannak a hazai árak! Íme:

  • Samsung Galaxy A35 5G (6+128 GB): 149.990 Ft
  • Samsung Galaxy A35 5G (8+256 GB): 179.990 Ft
  • Samsung Galaxy A55 5G (8+128 GB): 194.990 Ft
  • Samsung Galaxy A55 5G (8+256 GB): 214.990 Ft

A telefonokat március 14-től lehet megvásárolni Magyarországon.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid