Hivatalos a Samsung Galaxy Watch Active 2 okosóra

0

Nagyjából fél évvel az előd debütálása után megérkezett a Samsung Galaxy Watch Active 2. Forgatható fizikai keret ezúttal sincs, van viszont ennek egy digitális verziója, amely részét képezi az újraszabott OneUI felületnek, és egyébként remekül fest a készülék Super AMOLED kijelzőjén. Persze azért ezen kívül is akadnak érdekességek, lássuk őket!

A Galaxy Watch Active 2 kétféle méretben lesz kapható, az órát lehet majd kérni 40, illetve 44 mm-es verzióban, és ezeken belül is lesz kétféle stílus. Az egyik egy afféle sportosabb konstrukció, pehelysúlyú alumínium testtel és szilikon szíjjal. A másik kiszerelés jóval prémiumabb, ennek a háza rozsdamentes acélból, a szíja pedig valódi bőrből készült. Bármelyik változatot is választod, a szíj minden esetben cserélhető egy másik normál 20 mm-es szíjra, sőt, az óra számlapját az öltözékedhez igazíthatod, csupán annyit kell tenned, hogy a Galaxy Wearables alkalmazásban lévő My Style funkció segítségével készítesz egy fotót a ruháról, ami éppen rajtad van, és az rögtön ajánlj ehhez passzoló óraképeket. No persze vannak, akiket a kütyü oldal jobban érdekel, mint a divat, nekik megemlítjük, hogy az óra fejlesztett, 8 LED-es optikai pulzusmérő rendszert kapott, ami minden eddiginél pontosabb mérési eredményekkel kecsegtet.

A Samsung Galaxy Watch Active 2 EKG funkcióval is bír, hiszen az óra ha nem is kizárólag, de főleg a sokat mozgó, aktív életet élő felhasználók számára lett készítve. Ennek megfelelően 39-féle edzést képest követni, és ezeken belül is vannak alkategóriák. Például a futást monitorozó Running Coach app 7 különböző üzemmódot kapott, valósidejű követéssel, melyeket többek között a GPS, a barométer és a gyorsulásmérő is támogat. Az óra burkolata vízálló, mégpedig az 5ATM és az IP68 szabványoknak megfelelően, sőt, az egyéb fizikai behatásokat is egészen jól bírja, erről a MIL-STD-810 katonai minősítés kezeskedik A gyönyörű képernyő sem marad védelem nélkül, a kijelzőt Gorilla Glass DX+ oltalmazza.

40 mm-es alumínium változat

A Calm applikáció számos meditációs programot kínál, illetve ez az alkalmazás felel az alvásmonitorozásért, azonban egyelőre csak angolul, németül és spanyolul érhető el. Az óra képes követni a stressz szintjét is. Bármelyik méretben is vásároljuk meg a Samsung Galaxy Watch Active 2-t, a megjelenítő Super AMOLED lesz, 360×360 pixeles felmondással, a 40 mm-es verziónak 1,2 colos, míg a 44 mm-es kiszerelésnek 1,4 colos képátlóval. A burkolat takarásában pedig Exynos 9110 lapkakészlet dolgozik 768 MB RAM társaságában, és említést érdemel még a Bluetooth 5.0 modem, valamint az NFC is.. A szerkezet Tizen operációs rendszert futtat, ami egyébként a Samsung saját fejlesztése. Az órából létezik LTE modemmel felszerelt verzió is, ebben 1,5 GB RAM dolgozik, és ez a változat csak rozsdamentes acélban kapható. A modem segítségével folyamatos kapcsolatban lehetsz a közösségi média profiljaiddal, elolvashatod, kedvelheted, sőt, reagálhatsz is a különböző posztokra, plusz a videókat is meg lehet nézni. Valósidejű hang és szöveg alapú fordítás is elérhető, összesen 16 nyelven.

A Samsung és a Spotify közötti megegyezés eredményeként bárhol és bármikor hallgathatsz zenét, mindössze be kell jelentkezni a Samsung fiókba. A Watch Active 2 képes távirányítani a Galaxy zászlóshajók kameráját, ez a funkció egyelőre az S9, Note 9 és S10 telefonokra érhető el. A dél-koreai gyártó ökoszisztémája még számos további opciót kínál, melyek között megtalálható a Samsung Health, a Smart Things és a Bixby.

A Galaxy Watch Active 2 Magyarországon 2019. szeptember 20-tól érhető el, kétféle változatban. A 40 mm-es alumínium verzió 94 990 Ft, a 44 mm-es modell 104 990 Ft, a rozsdamentes acél változat 40 mm-es modellje 124 990 Ft, a 44 mm-es verzió pedig 134 990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron lesz kapható.

Forrás: GSMArena, The Verge

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid