Napelemes mobillal készülhet a Xiaomi

0

A Xiaomi számos különféle okostelefont dob piacra minden évben, és rendszeresen állnak elő érdekes újításokkal is, elég csak a kávamentes Mi MIX sorozatra vagy az átlátszó hátlapos Mi 8 és Mi 9 verziókra gondolni. A kínai gyártó legújabb tervei között pedig egy napelemes mobil is szerepel.

A Xiaomi levédetett egy nem mindennapi ötletet a Szellemi Tulajdon Világszervezeténél (WIPO), amelynek a lényege, hogy az okostelefon hátlapjára napelemeket szerelnek, így az akkor is fel tud venni némi töltést, amikor nincs konnektor vagy powerbank a közelben, elég ha kitesszük a napra.

A szabadalmi iratokhoz többek között a fenti ábrát csatolták, amelyen jól látszik, hogy a hátlap több, mint felét foglalja el a panel. A végleges mobilnál persze ennél még jóval nagyobb is lehet az arány. Ami még érdekes, hogy az előlapon nincs semmiféle szenzorsziget, így az is elképzelhető, hogy ha megvalósul a készülék, akkor az már a gyártó kijelző alá épített kameráját kapja meg.

Az alábbi koncepcióképet pedig már a szabadalomra rábukkanó LetsGoDigital készítette:

A legnagyobb kérdése egy ilyen mobil esetében az, hogy vajon mennyire gyorsan képes tölteni a napelem az aksit. De egy ilyen megoldás semmiképpen sem arra való, hogy ezzel oldjuk meg a napi rendszeres töltést, sokkal inkább vészhelyzetek esetén jöhet majd jól. Előfordulhat olyan eset, hogy lemerül a telefon, de szükség lenne egy rövid hívásra, töltésre pedig nincs lehetőségünk. Ilyenkor elképzelhető, hogy mondjuk 10-20 perc alatt nyerünk egy pár perces hívásra elegendő töltöttséget.

Persze mint ahogy minden hasonló hírnél, itt is fontos kiemelni, hogy egy szabadalom még nem jelent semmit, rengeteg ötletet védetnek le a gyártók, és ezeknek csak egy része valósul meg. Hogy a napelemes Xiaomi telefonból végül lesz-e valami, azt egyelőre nem tudjuk.

Forrás: LetsGoDigital

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid