Hivatalos a Samsung mesterséges intelligenciája, a Bixby

3

Már csak egy hét választ el minket a Samsung Galaxy S8 bemutatójától, a feszültség és az izgalom pedig mondhatni folytonos. A legtöbbször különféle nemhivatalos források pletykái borzolják a kedélyeinket, ám most maga a gyártó fokozta a várakozás hevét, mégpedig azzal, hogy hivatalosan is leleplezte a zászlóshajók hangvezérléssel működő személyi asszisztensét, a Bixby-t. 

A mesterséges intelligenciára épülő szoftvert In Jhong Rhee, az R&D Software And Services ügyvezető alelnöke fedte fel. A Bixby nevű asszisztens lesz a Samsung következő zászlóshajóinak egyik nagy újítása, ami ráadásul saját hardveres gombot is kap majd, amivel bármikor előhívhatjuk őt. Akarom mondani azt.

Tehát ha az extra gombot megnyomjuk, aktiválódik Bixby, ami bizony messze nem olyan, mint az eddig megismert virtuális asszisztensek. Az MI képes lesz adaptálni a felhasználót, így sokkal mélyebb felhasználói élményt képes biztosítani, mint a konkurencia bármilyen hasonló megoldása. A Bixby munkájának három alappillére a következő lesz: teljesség, kontextus-tudatosság, valamint kognitív tolerancia – ha hihetünk a bejelentéshez tartozó ismertetőnek.

A teljesség azt jelenti ebben az esetben, hogy az asszisztens szinte majdnem minden olyan feladatban képes segíteni a felhasználót, ahol egyébként lehetséges az érintésvezérlés. Annyi szükséges csupán, hogy az applikáció támogassa a Bixby-t, tehát alapesetben nem minden alkalmazással működik együtt a Samsung mesterséges intelligenciája.

A második alappillér arra utal, hogy a Bixby-t bármikor elő lehet hívni, akár az alkalmazás használata közben is, és az asszisztens teljesen tisztában lesz azzal, éppen mit is csinál, avagy mit szeretne a felhasználó. Ennek fényében ajánlhat, biztosíthat lehetőségeket és opciókat.

A kognitív tolerancia a Bixby esetében azt takarja, hogy képes bármikor megérteni a parancsokat még akkor is, ha a felhasználó nem ad meg minden szükséges információt a végrehajtásukhoz. Ilyen esetekben az asszisztens a legjobb tudása szerint igyekszik megoldani a feladatokat, és csak akkor érdeklődik további részletekért, ha feltétlenül szükséges. A Samsung szerint ez sokkal természetesebbé teszi az összes interakciót, amit a mesterséges intelligenciával lebonyolítunk, hiszen nem szükséges emlékezni specifikus utasításokra.

A Bixby használata rendkívül egyszerű lesz, hála a neki dedikált gombnak. A felhasználónak így sosem kell azon gondolkoznia, hogy miképpen lehetne előhívni a leggyorsabban a virtuális asszisztenst, akármikor szükség van rá, csak egy gombnyomásra van szükség.

Az egészben csak az a rossz, hogy a Galaxy S8 csupán néhány olyan előretelepített alkalmazással rendelkezik, amelyek támogatják az új virtuális asszisztenst. A Samsung ígéretének értelmében persze sokkal több olyan szoftver lesz, amelyekkel együtt tud dolgozni Bixby, illetve a gyártó ki fog adni egy fejlesztői eszköztárat, hogy minél többen tehessék “Bixby-képessé” alkalmazásaikat. Egyébként az mindenképpen örömre ad okot, hogy a virtuális asszisztens nem csupán telefonokon lesz elérhető, hanem más Samsung eszközökön is várható a felbukkanása.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid