Hivatalos a Samsung SmartTag2 nyomkövető

0

A Samsung egy rakás új készüléket leplezett le nemrég, ezek a Fan Edition széria tagjai, amelyek megfizethető modellek, de még a prémium kategória határvonalán. Okostelefon, táblagépek és vezeték nélküli fülhallgató is érkezett, de a társaságukban debütált a dél-koreai gyártó második generációs SmartTag nyomkövetője is, ami tartósabb kialakítással, hosszabb üzemidővel és még több funkcióval rendelkezik. A kialakítás mostantól egy fémgyűrűt is magában foglal, így az apró eszközt még több mindenre használhatjuk majd.

Az egyik új funkció a Lost Mode, ezzel a SmartTag2 tulajdonosa megadhatja elérhetőségi adatait, így ha netán a nyomkövető elvész, aki megtalálja, telefonos NFC segítségével beolvashatja azokat. Ezután már értesítheti a tulajdonost, ha szeretné.

Az új iránytű funkció megkönnyíti a tárgyak megtalálását, mivel képes mutatni a nyomkövető hozzávetőleges irányát hozzánk képest. Ezt az opciót csak ultraszélessávú eszközökkel lehet igénybe venni, ilyenek például a Samsung Galaxy S Ultra modellek.

A SmartTag2 kapott egy energiatakarékos üzemmódot is, amivel az üzemidő akár 700 napra is megnőhet, ez nagyjából kétszer annyi, mint amennyire az előző generáció képes volt, normál üzemmódban pedig cirka 500 napig működik a készülék. Ez 50 százalékkal hosszabb üzemidő, mint korábban.

Nyilván egy energiatakarékos mód korlátoz bizonyos lehetőségeket és funkciókat, de a Samsung egyelőre nem tisztázta, hogy melyek ezek, szerintük azoknak érdemes használni ezt a lehetőséget, akik elsősorban a holmik nyomon követésére használják a kütyüt.

Miután megérkezett az új nyomkövető, a kapcsolódó alkalmazás is frissült, így a SmartThings Find mostantól teljes képernyős térképnézetet jelenít meg, egy teljesen új felülettel. A Samsung SmartTag2 képes automatikusan szinkronizálni egy új Galaxy okostelefonnal, amennyiben mindkét eszközön ugyanazzal a Samsung fiókkal vagyunk bejelentkezve.

Az applikáció arra is használható, hogy meghatározza a nyomkövető helyét a kamera segítségével, ilyenkor a Bluetooth LE, az UWB és a kiterjesztett valóság technológiákat kombinálja. Visszaélésekre adhat lehetőséget egy ilyen készülék, de ez ellen a Samsung tett lépéseket. Példának okáért, ha egy ismeretlen SmartTag2 követ bennünket, vagyis velünk együtt mozog, akkor az alkalmazás “Ismeretlen Nyomkövető” riasztást küld nekünk.

Ez egy nagyon fontos funkció, mert volt már rá példa, hogy hasonló eszközöket bűncselekmények elkövetésére használtak. Szerencsére a nagy tech cégek, mint az Apple vagy a Google is együtt dolgoznak azon, hogy ilyesmi ne forduljon elő a jövőben.

A Samsung SmartTag2 október 11-én jelenik meg, világszerte kapható lesz, és 30 dollárt, vagyis olyan 11 ezer forintot fog kóstálni. Ti használtok valamilyen nyomkövető taget, és ha igen, mire tettétek rá?

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid