Hivatalos a Snapdragon 7+ Gen 2 lapkakészlet

0

A Qualcomm bejelentette a felső-középkategóriás Snapdragon 7+ Gen 2 chipsetet. Az elnevezés érdekességét az adja, hogy Snapdragon 7+ Gen 1 és Snapdragon 7 Gen 2 lapka sem volt, ráadásul az eredeti Snapdragon 7 Gen 1 sem számított elterjedtnek. Az új hardver talán több készülék meghajtásáért felel majd, főleg mivel nagyon ígéretes jellemzőket kapott.

A Snapdragon 7+ Gen 2 nagyobb teljesítménnyel és fokozott energiahatékonysággal kecsegtet. A CPU kiépítés élén egy Kryo mag áll, ami 2,91 GHz-en pörög, besegít neki három teljesítményorientált mag, valamint négy további energiatakarékos mag egy másik klaszterben, amelyek a kevésbé megterhelő számítások elvégzéséért felelnek. Az elődhöz képest 50 százalékkal nagyobb teljesítményre lehet számítani.

A grafikus gyorsítást egy még meg nem nevezett Adreno modul végzi kétszeres teljesítménnyel és 13 százalékkal jobb hatékonysággal, ami szintén számottevő előrelépés a Snapdragon 7 Gen 1-ben lévő Adreno 730-hoz viszonyítva. A friss Qualcomm bejelentések nem tartalmaznak részletes specifikációkat sem a CPU, sem a GPU kiépítésről, de a titkokra hamarosan fény derül, mivel még márciusban meg fog jelenni néhány mobil az új chippel a belsejében.

A Snapdragon 7+ Gen 2 támogatja a Variable Rate Shading funkciót, amely játékok futtatása során a háttérben lévő elemeket alacsonyabb felbontásban rendereli, így spórol energiát és erőforrásokat a készülék számára. A chipset tudja a Volumetric Rendering-et is, ami a Snapdragon 8 Gen 1 platformmal debütált. Ez egy 3D-s képalkotási metódus, ami különböző adatok alapján vizualizál. Akkor jön jól, amikor játékokon belül ködöt vagy füstöt kell élethűen megjeleníteni. A Snapdragon 7+ Gen 2 a fentiek alapján a mobilos büdzsé-gaming hajtóereje lehet, de majd meglátjuk, miként teljesít a gyakorlatban.

A képfeldolgozó chipet, vagyis az ISP modult is javították az amerikai gyártó mérnökei. Ezúttal egy 18 bites egységet kapunk, amelynek köszönhetően a kedvezőtlenebb fényviszonyok közötti fotózás sokkal jobb lehet. Ez úgy zajlik, hogy a modul 30 képet egyesít egyetlen fényképpé. Az chipset támogatja a 200 megapixeles elsődleges kamerákat is, illetve olyan HDR felvételek rögzítését, amelyek két kamera egyidejű, háromszoros expozíciója révén készülnek.

Mesterséges intelligencia szempontjából is történtek előrelépések, a Qualcomm AI Engine 2 kétszeres teljesítménnyel, valamint 40 százalékkal javított energiahatékonysággal kecsegtet.

A Snapdragon 7+ Gen 2 egy X62 5G modemmel lett felszerelve, amelynek elméleti letöltési sebessége elérheti a 4,4 Gbps-ot is, illetve mostantól minden ezzel a chippel szerelt okostelefon használhatja a 4G/5G duál aktív SIM funkciót. Vagyis amíg az egyik hálózati kártyán hívás zajlik, a másik sem megy le a hálózatról, 5G kapcsolódás esetén sem, így az is fogadhat hívásokat.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid