Hivatalos: ToF kamerával jön az LG G8 ThinQ

0

Az LG hivatalosan is elárulta, hogy G8 ThinQ néven jön a következő csúcsmobiljuk, és a készülék egyik érdekességes a ToF (time-of-flight) szenzor lesz.

A ToF kamera hasonló az Apple FaceID-hez, vagyis arra szolgál, hogy az arcunk (vagy bármilyen tárgy) 3D-s térbeli képét megalkossa. Ehhez infravörös fénysugarakat használ az érzékelő, és az LG szerel hozzá a mobilba egy speciális REAL3 ToF chipet is. Ez kifejezetten az arc beazonosítására való, így az ezzel kapcsolatos számításokat nem a processzornak kell végezni, vagyis az egész folyamat sokkal energiatakarékosabb lesz.

A ToF kamera természetesen az előlapon lesz, az elsődleges szelfikamera mellett, és a 3D-s arcfelismerésen kívül a homályos hátterű portréfotókban is besegít majd. Az LG G8 ThinQ másik érdekessége a beszédhangszóró elhagyása lehet majd, amit egy a kijelző rezegtetését használó megoldás fog helyettesíteni. A mobil dizájnja azonban sokakban csalódást kelthet, nem sokban fog különbözni az elődtől, legalábbis ha hihetünk az alábbi kiszivárgott renderképnek.

Forrás: LG

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid