Hivatalos: visszatérnek a Zeiss kamerás Nokia telefonok

0

Már korábban is voltak pletykák arról, hogy újra partneri kapcsolatra lép a Nokia és a Zeiss, most pedig végre hivatalossá vált a dolog.

A két vállalat közös munkája 2004-ben kezdődött, aminek eredményeképpen a 2005-ös N-széria már Zeiss optikával érkezett. Később a Lumia telefonokkal folytatódott az együttműködés, amin egy egész sor PureView kamerával szerelt mobilt eredményezett, például a 41 megapixeles Lumia 1020-at.

Az új Nokia mobilokért felelős HMD Global most felelevenítette a kapcsolatot, és bejelentették, hogy egy újabb hosszú távú megállapodás vette kezdetét. Azt pedig külön kiemelték, hogy a Zeiss nem csak a nevét adja, egy sokkal szorosabb együttműködésről van szó, aminek része az optika, a szenzor és a képfeldolgozó szoftver is.

Koncepció

Konkrétumok azonban sajnos nem kerültek szóba, így nem tudni, hogy mikor jönnek az első Zeiss kamerás Nokia mobilok. Az viszont kiderült, hogy egy exkluzív partnerkapcsolatról van szó, azaz kizárólag a finn vállalat telefonjaiban lesz Zeiss technológia. Egyébként nem lepődnénk meg, ha már az idei Nokia zászlóshajók is a most beharangozott megállapodás keretében készülnének.

via AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid