Hivatalos a Xiaomi Mi Band 5

0

Az elmúlt pár napban már sok fontosabb részlet kiderült a Xiaomi Mi Band 5-ről, de most megtörtént a tényleges bemutató is, így érdemes összeszedni az immáron hivatalos tudnivalókat!

A Xiaomi Mi Band 5 dizájnja sokban hasonlít az elődére, de azért történtek változások, a kijelző mérete például 0,95 colról 1,1 colra nőtt. A panel továbbra is AMOLED technológiára épül, a felbontása pedig elvileg 294×126 pixel.

Természetesen kaptunk új óraképeket is, a Mi Band 5 esetében már 100-nál is több dizájn érhető el, és folyamatosan bővülni fog a lista. Újítás továbbá, hogy megjelentek az animált, dinamikus óralapok.

Az 5ATM vízállóság megmaradt, így úszásra is alkalmas a kütyü, az üzemidő pedig akár 14-20 nap is lehet.

Teljesen megújult a töltés, az összes korábbi verzió esetében egy bölcsős megoldást kellett használni, most viszont elég egy mágneses csatlakozót a készülék hátoldalára pattintani. Ez sokkal gyorsabb és kényelmesebb, mivel nem kell kivenni a szíjból a kütyüt hozzá.

A Xiaomi továbbfejlesztette a PPG pulzusmérő szenzort is, ami pontosabb lett, a véroxigénszint mérés egyelőre még kérdéses. Sportmódból pedig már 11-féle érhető el, van többek között jóga, ugrókötél, evezés, kerékpár, futás és úszás is. Sokat javult egyébként a mozgáskövetés, és az alvásfigyelés is jobb lett.

A vállalat bevezetett egy úgynevezett női egészség módot is, ami a menstruációs ciklus követését segíti. Van továbbá stressz szint mérés és beépített légzési gyakorlatok.

Kapunk természetesen Bluetooth 5.0 támogatást, és van NFC-s verzió is Mi Band 5-ből, tehát alkalmas többek között mobilfizetésre, de az még kérdéses, hogy ez mely régiókban lesz elérhető, és mikortól. Egy másik újítás, a BT kamera viszont biztosan adott lesz mindenkinél, ezzel távolról lehet elsütni a mobilunk kameráját.

A bemutató nemrég zajlott le, egyelőre főként kínai nyelvű információk vannak. Frissítjük a cikket, amint újabb részletek kiderülnek!

Frissítés: megindult a Global verzió előrendelése. Részletek a GearBest oldalán! (Kiszállítás csak később várható.)

Frissítés 2:Xiaomi Mi Band 5 Global verziója most 39,99 dollár helyett 35,99 dollár a band10 kuponnal előrendelésben a Banggood oldalán!

 

Forrás: Xiaomi

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid