Hivatalosan is megjelent az Android 11 első bétája

0

Többszöri halasztás után a Google végre kiadta az Android 11 Beta 1-et, ami már tölthető is az újabb Pixel telefonokra. Nézzük a részleteket!

Eredetileg májusban mutatták volna be az első bétát a Google I/O konferencián, de ezt kaszálták a koronavírus miatt, utána pedig június 3-án lett volna egy online bemutató, ám ezt szintén lemondták az amerikai eseményekre való tekintettel. Most az is kiderült, hogy a prezentációt végleg elkaszálták, helyette viszonylag csendben adta ki a Google az Android 11 első béta verzióját.

A Beta 1 már tölthető a Pixel 2, a Pixel 3, a Pixel 3a és a Pixel 4 telefonokra (és természetesen ezek XL verziójára is). A friss rendszer számos kisebb-nagyobb újítást hozott a fejlesztői előzetesekhez (Developer Preview) képest, ezeket most nem sorolnánk fel, inkább majd csak ha kijön a végleges verzió, mert addig még úgyis lesznek változások. Ha érdekel a changelog, akkor az XDA oldalán megtalálod angolul.

Alapvetően egyébként 3 fő területre koncentrált a Google a fejlesztés során: Emberek, Vezérlés és Adatvédelem. Az elsőbe a másokkal való interakciók tartoznak bele (értesítések, chatbuborékok, billentyűzet), a másodikba például az okosotthon és a média vezérlése, a harmadik pedig leginkább az alkalmazásengedélyek kiadását és használatát érinti.

Összesen három béta lesz, vagyis még kettő van hátra, és ha minden jól megy, akkor utánuk debütál majd az Android 11 végleges kiadása, valamikor augusztus végén vagy szeptemberben.

Az Android 11 béta egyébként más gyártók egyes készülékeire is megjelenik a következő hetekben, pl. Xiaomi, Oppo, Vivo, Sony, OnePlus, stb.

Forrás: Google

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid