Újabb halasztás történt az Android 11-gyel kapcsolatban

0

Nem indul zökkenőmentesen az Android 11 karrierje, ugyanis már sokadik alkalommal változtat a Google az ütemterven, de valószínűleg nem a rendszerrel van gond, sokkal inkább külső tényezők miatt kényszerülnek ilyesmire.

Eredetileg három fejlesztői előzetes után, a májusi Google I/O konferencián indult volna útjára az Android 11 béta program, a koronavírus-járvány miatt azonban lefújták az eseményt, és inkább kiadtak egy negyedik fejlesztői előzetest a béta helyett. Ezután először június 1-jére halasztották a debütálást, majd később június 3-at jelölték ki, mint hivatalos bemutató. Az eseményt online közvetítették volna, most azonban a Google újfent módosított a tervein.

Nagy valószínűséggel ezúttal is egy külső tényező áll a vállalat döntése mögött, mégpedig George Floyd halála, ami az egész USA-t megrázta. A fekete férfi rendőri túlkapás áldozata lett, és az eset folytán az egész országban tüntetések, zavargások indultak. A Google nem mondta ki konkrétan, hogy ez lenne a halasztás oka, de elég egyértelmű, ugyanis a következőt írták Twitteren:

“Izgatottan várjuk, hogy többet is eláruljunk az Android 11-ről, de ez most nem az ünneplés ideje. Elhalasztjuk a június 3-ai eseményt és a béta kiadását.”

Egyelőre nem derült ki, hogy pontosan mennyivel tolták el az Android 11 bétát, de valószínűleg hamarosan megtudjuk az újabb időpontot.

Az alap menetrend viszont valószínűleg nem változott, vagyis három béta verzióra számítunk, és utánuk jöhet a végleges kiadás, talán valamikor augusztus végén vagy szeptemberben.

Forrás

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid