Homtom Zoji Z9 – IP68-as strapatelefon 6 GB RAM-mal

0

Strapabíró okostelefonokból sosem elég, pláne olyanokból, amikben tisztességes hardver és méretes akkumulátor található. Az aktív életet élők, a kétkezi melósok, a különféle szakemberek talán jó hasznát látnák egy olyan készüléknek, mint a Homtom Zoji Z9, ami most nagyon klassz áron elvihető, így mi is foglalkozunk vele pár sor erejéig.

A mobil burkolata ellenáll az elemi kihívásoknak, hiszen az IP68 szabvány szerint állja a vizet, a port, emellett a készülék fittyet hány annak is, ha jövendőbeli gazdája véletlenül leejti. Asztalosüzemben nem sok keresnivalója van egy iPhone-nak, még tokban sem, egy ilyen telefon viszont esélyesen megbirkózik bármivel, amivel egy kemény melósnak szembe kell néznie, mindenféle kiegészítő nélkül is.

Nem csak a hardver van védve, hanem a személyes adatok is, hiszen az ujjlenyomat-olvasón kívül lehetőségünk van arcfelismeréses kijelzőfeloldással is élni. A gyártó állítása szerint akármelyik metódussal is élünk, villámgyors reakcióidőre számíthatunk. Mindez szép és jó, de mit sem ér, ha pocsék a kijelzőnk, és a hardver sem a legerősebb, szerencsére azonban ilyen téren sem igazán spórolt a Homtom.

A MediaTek műhelyében készült Helio P23 lapka nyolcmagos processzorát nem kevesebb, mint 6 GB RAM egészíti ki, amihez nagyvonalú módon 64 GB belső tárhelyet pakoltak az ázsiai szakemberek. Ezzel a kiépítéssel nem csupán a mindennapos közösségi portálhasználat, de mondjuk egy kis játék is lehetséges, csak a főnök meg ne lássa…

A megjelenítő 5.7 colos, viszont a 18:9 képarányú kialakításnak köszönhetően még akár egy kézzel is simán kezelhető. A felbontás HD+ (1440×720), vagyis nem a legacélosabb, de azért kevésnek sem mondanák, a mindennapi használatra bőven elegendő lehet. A képernyő Gorilla Glass oltalom alatt áll, így a mobilnak semmi baja nem lesz, ha a zsebben a többi szerszám mellé kerül véletlenül.

Persze előfordulhat, hogy nem a kemény munkások, hanem mondjuk egy természetbúvár kezébe kerül ez a készülék, és az illető szeretne fotókat készíteni arról, amit éppen látott. Ebben az esetben a hátlapi kamerát használhatja, amelynek szenzorai 21, valamint 2 megapixelesek, és nem mellékes az a tény sem, hogy a Samsung mérnökeinek hozzáértését dicséri a konstrukció. Ha saját magunk megörökítése a cél, akkor a 13 megapixeles előlapi érzékelőt lehet dologra fogni, ez az apparátus szintén a koreai vállalat munkája.

Egy strapabíró okostelefon elég csúnya lenne normális akkumulátor nélkül, de jelen esetben egy 5500 mAh kapacitású telep felel a mobilitásért, ami a MediaTek energiatakarékos lapkájával párosítva minden bizonnyal decens üzemidőt biztosít. A 9V/2A-es gyorstöltés révén sebesen táplálható aksi képes más eszközök töltésére is egy OTG kábel segítségével, egyébként pedig 480 óra készenléti időt vagy 29 órányi telefonbeszélgetést szavatol a gyártó. Ez nagyon derék, és szükséges is, ha az ember kint van a pusztaságban, távol a konnektoroktól.

A Homtom Zoji Z9 rendelkezik még néhány említésre méltó, és egyben vonzó tulajdonsággal. Példának okáért a mobil simán boldogul két SIM kártya egyidejű behelyezésével, és mivel ismeri a B20-at, úgy száguld akár a hazai LTE hálózatokon is, mint az Ezeréves Sólyom a hipertérben. Vagy az Event Horizont… A készülék módosításoktól szinte teljesen mentes Android rendszerrel bír, ami a zöld robotos OS 8.1 Oreo verzióját jelenti, szóval a friss szoftveres háttér garantált.

A Homtom Zoji Z9 a Tomtop virtuális áruházában most nettó 229.99 dolláros áron rendelhető elő zöld és narancssárga színekben. Amennyiben szeretnél egy jól felszerelt és strapabíró okostelefont, akkor mindenképpen érdemes lehet elgondolkodni a beszerzésén.

Ajánljuk minden kemény munkát végző szakinak, és az erdők, mezők fáradtságot nem ismerő vándorainak, hiszen ők profitálhatnak a leginkább egy olyan ellenálló mobilból, mint a Homtom Zoji Z9. Részletekért és rendelésért kattintsatok erre a linkre!

Forrás: Tomtop

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid