A Honor 50 Lite is jön Európába, de már a külseje is megkérdőjelezi a márka függetlenségét

0

Idén júniusban jelentek meg Kínában a Honor 50 mobilok, a széria három készüléket foglal magában, ezek az alapmodell, a Pro kiadás, valamint az SE verzió. Eddig úgy volt, hogy csak és kizárólag az alapmodell jelenik meg Európában, a hivatalos bejelentés október 26-án lesz, és a készülék Google Szolgáltatásokkal kiegészítve kerül majd a boltok polcaira. Most a WinFuture értesülései alapján úgy tudni, hogy egy másik okostelefon is csatlakozni fog, mégpedig az eddig ismeretlen Honor 50 Lite, ami a kiszivárgott formaterv és jellemzők alapján nem más, mint egy átnevezett Huawei Nova 8i. Ez pedig kérdéseket vet fel.

Ha nem ismernénk a készülék várható jellemzőit, már a külseje alapján is ki lehetne szúrni, hogy ez bizony egy Huawei Nova 8i. Márpedig ha a Honor egy újra kiadott Huawei telefonnal készül az európai piacra, igencsak kérdésessé válik, hogy valójában mennyire is függetlenek az anyacégtől, amelytől tavaly váltak külön. De nemcsak a külalak azonos, hanem a jellemzők teljes listája is.

Honor 50 Lite

A Honor 50 Lite 6,67 colos Full HD+ felbontású LCD képernyőt kap egy kapszula alakú kivágással a bal felső sarokban, ide kerül az előlapi 16 megapixeles kamera. A hátoldalon található körkörös kialakítás pedig egy 64 megapixeles elsődleges, egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű, valamint két egyenként 2 megapixeles érzékelőnek ad otthont, az előbbi makró fotókat készít, a másik pedig mélységgel kapcsolatos adatokat gyűjt.

Huawei Nova 8i

Az okostelefon belsejében a számításokat egy Qualcomm Snapdragon 662 processzor végzi, amelyet 6GB RAM és 128 GB háttértár egészít ki. A Honor 50 Lite Android 11 operációs rendszert futtat majd, Magic UI 5.0 felhasználói felülettel kiegészítve, amelynek immáron részét képezik a Google Szolgáltatások is. A friss értesülések szerint a készülék 300 eurós árcédulával kerület forgalomba az öreg kontinensen, vagyis nagyjából 50 euróval olcsóbban, mint a Nova 8i. A készülék fekete és kék árnyalatokban lesz kapható.

A Honor 50 Lite létezésére és érkezésére igazából két magyarázat is létezhet: az egyik egy kicsit erőltetett, eszerint a készülék fejlesztése még a szétválás előtt megkezdődött, a másik pedig az, hogy a Honor talán mégsem annyira független, mint ahogyan azt sokan gondolták. Szerintetek?

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid