A Honor részletesen is bemutatta a Magic 6 Pro második generációs szilícium-szén akkumulátorát

0

A nemrég bejelentett Honor Magic 6 Prónak rengeteg érdekes vonatkozása van, de az egyikről eddig nem túl sokat beszéltek. A készülék energiaellátásáról ugyanis második generációs szilícium-szén akkumulátor gondoskodik, amely megbízhatóbb teljesítménnyel, illetve nagyobb energiasűrűséggel rendelkezik. Az akkumulátor az első az okostelefonok világában, amely egy önálló chippel, a Power Enhanced Chip Honor E1 nevű megoldással van felszerelve.

Az új akkumulátor esetében grafit helyett szilíciumot alkalmaztak a negatív elektródához. A szilícium több kulcsfontosságú előnnyel rendelkezik a grafittal a szemben, ezek közül a legjelentősebb a sűrűsége. Amennyiben grafit helyett szilícium anódot alkalmazunk, tízszer nagyobb teljesítménysűrűségre lehet számítani, viszont ez 300%-kal nagyobb térfogatot és rövidebb élettartamot is jelent. Épp ezért a Honor a telep gyártásakor szilícium-szénanódot alkalmaz, hogy ellensúlyozza a szilícium eredendő hátrányait.

Arról nem is beszélve, hogy a Honor által alkalmazott Microtunneling Laser Guidance technológia nagy előrelépés jelent a szilícium alapú anódot alkalmazásakor. Ez az eljárás megnöveli az elektrolit és a szilícium alapú anód közötti érintkezési felületet, ezáltal jobban elérhetővé teszi a felhasználható kapacitást az alacsony feszültségtartományban. Elvileg így az akkumulátor kapacitását is megnöveli, vagyis a telep többet használhat fel a rendelkezésre álló töltésből.

A második generációs szilícium-szén akkumulátor töltés szempontjából is előrébb lépett. Az optimális teljesítmény biztosítása érdekében a vállalat egy önálló vezérlőchipet is hozzáadott a telephez. Ez a bizonyos chip a körülményektől és a terheléstől függően folyamatosan módosítja az áramot. A gyártó szerint biztonságosabbá teszi az akkumulátort, illetve nagyobb teljesítményt biztosít szélsőséges időjárási körülmények között, különösen hideg időben. Arról nem is beszélve, hogy pontosabb százalékos leolvasást kínál az elérhető kapacitást illetően.

A Honor által alkalmazott chip tette lehetővé, hogy a Magic 6 Pro 66 helyett immáron 80 wattos töltéssel is táplálható lehessen. A Honor azt állítja, hogy a telepnek és az alkalmazott technológiáknak köszönhetően a Magic 6 Pro a hatékonyságával minden okostelefont felülmúl – 20 Celsius fokon. Az elektromos autókat gyártó Tesla egyébként már 2016 óta dolgozik hasonló akkumulátor-technológián, és azóta néhány járműve esetében már alkalmazta is ezt.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid