A Samsung kiad egy frissítést a Galaxy S24 mobilok “fakó” kijelzőjére

0

Az elmúlt hetekben kezdték el kiszállítani a Samsung Galaxy S24 készülékeket, de néhányan arról számoltak be, hogy a képernyő Élénk színmódban egyáltalán nem olyan élénk, mint ahogyan arra számítottak. A vállalat nem tagadta a jelenséget, de azt nem hibaként aposztrofálták, hanem mint a valósághűbb színekre való törekvés eredményét. Ugyanakkor a dél-koreai gyártó állítólag nem süket a panaszokra, és készül egy frissítés, amivel módosítani lehet a beállításokon.

Az Ice Universe művésznéven tevékenykedő szivárogtató elárulta, hogy a Samsung már dolgozik egy megoldáson, amely fokozhatja a színek élénkségét, mi több, még annak fokozatos szabályozását is lehetővé teszi. Egy három fokozatú extra kapcsolóra kell gondolni, ami a következő szoftverfrissítéssel meg is érkezhet. A kapcsoló által biztosított első fokozat az alapértelmezett színtelítettség lesz, amellyel a Galaxy S24 panelje élénkebb lesz, mint a Természetes opció, de közel sem annyira, mint amennyire a Samsung korábbi telefonjain megszokottnak számított.

A kapcsolót középre állítva, vagyis a második fokozatnál, a Galaxy S24 kijelzője közelebb kerül a Galaxy S23 modellek élénk színeihez, míg a harmadik opció állítólag még ezen is túl fog tenni. A szoftverfrissítéssel érkező kapcsoló elvileg az Élénk üzemmód speciális beállításai között lesz megtalálható, ezt pedig ugyebár a Kijelző beállításai között lehet megtalálni. Az új opció a fehéregyensúly beállítások alatt helyezkedik majd el, ahol a felhasználó manuálisan módosíthatja a kijelző RGB-szintjeit.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid