A Honor vezére kiábrándítónak tartja az iPhone 15 szériát

0

A legtöbben az Apple-t úgy könyvelik el, mint az okostelefonos világ vezetőjét, ami nyilván nem alaptalan, ha az eladott készülékek számát, illetve a cég által termelt profitot nézzük. Ugyanakkor nem mindenki van elájulva Tim Cook vállalatától, legutóbb például a Honor vezérigazgatója, George Zhao egy interjúban kritizálta az almás céget, mondván, hogy a processzoros teljesítmény, illetve a kamerás képességek fokozása önmagukban nem elegendők.

A Honor vezére szerint az iPhone 15 modellek annak ellenére fognak jól teljesíteni az eladások szempontjából, hogy nem túl sok újdonságot hoznak. Nyilván egy olyan gyártónak a fejét, mint amilyen a Honor, kevésbé fog lenyűgözni egy USB-C csatlakozó vagy egy periszkópos hátlapi kamera. Érdekes módon azonban Zhaónak nem ezekkel a relatíve későn bevezetett újdonságokkal, hanem sokkal inkább a dizájnnal vannak problémái. Szerinte az Apple túlzottan konzervatív, amikor formatervről van szó.

Míg az almás cég készülékei alig változnak az évek során, addig a konkurens gyártók jelentős megújuláson mennek keresztül, például a hajlítható okostelefonok révén, amelyek esetében komoly fejlesztések történtek a közelmúltban. Zhao ilyen újító gyártónak gondolja a Honort is, hiszen nemrég leleplezték a V Purse nevű okostelefont, amely nem csupán egy technológiai eszköz, hanem egy divatos kiegészítő is egyben.

George Zhao

Habár a retikülként is használható készülék valóban figyelemreméltó dizájnnal büszkélkedhet, igazi érdekességét az adja, hogy egy kifelé hajlítható, valamint rendkívül vékony, összecsukott állapotában mindössze 9 mm-es konstrukcióról van szó.

Egy kicsit azért kénytelenek vagyunk megvédeni az Apple-t, mert már nagyon régóta hallani, hogy a színfalak mögött többféle hajlítható iPhone prototípussal is foglalkoznak, de még egyik sem jutott el a véglegesítés fázisáig. Sőt, friss értesülések szerint, ha az Apple piacra dob egy hajlítható kijelzős készüléket, az nem okostelefon lesz, hanem egy laptop. Ám ennek érkezésére 2025-nél hamarabb nem érdemes számítani.

Honor V Purse

Nem csupán a Honor, hanem a Samsung is a hajlítható okostelefonok révén igyekszik reprezentálni, hogy mennyivel előrébb jár, mint az Apple. A dél-koreai gyártó elsősorban ezekkel a készülékekkel próbálja rávenni a fogyasztókat arra, hogy lecseréljék almás mobiljukat. Innováció szempontjából az Apple következő nagy dobása a virtuális/kiterjesztett valóság szegmensében várható, az almás cég ugyanis jelenleg erre a területre koncentrál, vagyis egy darabig nem lesz forradalmi változás az iPhone-ok világában.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid