Így teljesített a Huawei Mate 60 Pro új Kunlun Glass 2 üvegje az ejtésteszten

0

Több évvel ezelőtt a Huawei kis túlzással szinte teljesen elveszítette hozzáférését a globális alkatrész-ellátási lánchoz, így a kínai gyártó arra kényszerült, hogy a lehető legtöbb komponenst saját, vagy más Kínában gyártott összetevőkre cserélje. Ebben a törekvésben a legérdekesebb új fejlemény nyilván a házon belüli processzorok visszatérése, de a Mate 60 Pro ejtéstesztje alapján kijelenthető, hogy a Huawei Gorilla Glass alternatívája is egészen jóra sikerült.

Ha nem tudsz kintről behozni alkatrészeket, akkor saját kezedbe veszed a fejlesztést – gondolták a Huawei vezetői, akik kidolgoztak egy úgynevezett Kunlun Glass elnevezésű edzett üveget, amely immáron a második generációjánál jár. Az ionizált üvegbevonatot elsőként a Mate 50 Pro Kunlun Glass Edition készüléken alkalmazták.

Azóta az üveget továbbfejlesztették, és azt vetették be most a Mate 60 Pro védelmére a karcok, esések és más fizikai behatások ellen. A PBKReviews YouTube-csatorna tulajdonosa próbára is tette ezt egy ejtéstesztben, az eredmények pedig egészen ígéretesnek tűnnek.

Természetesen ez még véletlenül sem egy direkt összehasonlítás a Corning Gorilla Glass üvegekkel, de a videó alapján a második generációs Kunlun üveg méltó alternatívának bizonyult. Azt érdemes megemlíteni, hogy a műanyag kijelzővédő fólia, amelyet a gyártó alapból ráhelyez az okostelefon képernyőjére, el lett távolítva, így kizárólag az üveg az, ami szembeszáll a betonnal és más felületekkel.

Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a Huawei Mate 60 Pro négy irányban ívelt megjelenítővel rendelkezik, vagyis a keretek szinte semmilyen védelmet nem biztosítanak, ha képernyővel lefelé esik a készülék. Szerencsétlen mobilon még autóval is áthajtanak, ami azért egyelőre nem egy általános forgatókönyv okostelefonok használatakor, de a Huawei Kunlun üvege ebben a helyzetben is egészen jól bírja a strapát.

Forrás: PBKReviews

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid