A Huawei egyik vezetője szerint az új telefonjaik miatt az iPhone veszíteni fog a piaci részesedéséből

0

A héten a Huawei több új készüléket bemutatott, a P60 sorozat mellett érkezett új MatePad táblagép, a hajlítható képernyős Mate X3, illetve a középkategóriát megcélzó Enjoy 60 is befutott. A kínai gyártó büszke vadonatúj termékeire, olyannyira, hogy He Gang, a Huawei Device BG operatív igazgatója, azt a merész kijelentést tette egy kérdezz-felelek során, hogy az iPhone piaci részesedést fog veszíteni, miután elkezdik értékesíteni újdonságaikat.

Miközben a legújabb Huawei készülékek bemutatója zajlott, a vállalat összehasonlította a hajlítható kijelzős Mate X3-at az iPhone 14 Pro Max modellel, azt állítva, hogy a saját okostelefonjuk vékonyabb és könnyebb is, mint a csúcskategóriás Apple mobil.

Nem álltak meg itt, hozzátették azt is, hogy a Huawei P60 készülékek 10 fokozatú, változtatható apertúrával rendelkeznek, ami a kínai gyártó szerint 191 százalékkal több fényt enged be a kamerába, mint az iPhone 14 képrögzítő egysége. A Huawei szerint a szuperfókusszal szerelt éjjellátó teleobjektív is legalább 488 százalékkal nagyobb fényfelvevő képességgel bír, mint az iPhone 14 Pro Max kamerája.

He Gang

Nagy rajongói vagyunk a kínai gyártónak, de egyrészt almát hasonlítanak össze körtével – haha – másfelől miközben az amerikai kereskedelmi tiltásokat nyögik, eléggé nehéz lesz piaci részesedést elragadni Tim Cook vállalatától, mindegy mennyire jók a P60 modellek kamerái és egyéb jellemzői.

A Huawei nem értékesíthet a világ harmadik legnagyobb okostelefon-piacán, ami az USA, ráadásul az iPhone-ok iránti érdeklődés egyre csak nő. Az elemzések szerint az almás csúcsmobiloké a prémium kategóriás okostelefonok globális piacának 75 százaléka. Ebbe a kategóriába egyébként azok a készülékek tartoznak, amelyek legalább 600 dollárba kerülnek.

Almát körtével?

Az Apple a Samsungot is lenyomta és jelenleg 23 százalékos részesedést tudhat magáénak a nemzetközi okostelefon-piacon. Ennek fényében a Huawei vezető munkatársának kijelentése jobb esetben is minimum merész, rosszabb esetben pedig talán megalapozatlannak is nevezhető. Mondjuk ezt úgy, hogy a kínai gyártó készülékei nagyon is kiemelkedők és innovatívak.

Ugyanakkor 5G modem nélküli, korábbi generációs lapkakészlet és Google Szolgáltatásoktól mentes szoftver mellett nagyon nehéz labdába rúgniuk a globális mezőnyben.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid