A Huawei eladhatja a Honort?

0

Ming-Chi Kuo neve elsősorban a különböző Apple jóslatok kapcsán lehet ismerős, a lényeg az, hogy az illető elemző, és elég nagy pontossággal szokta megjósolni a tech és a telekommunikációs világ fejleményeit. A szakember szerint a Huawei igencsak hajlik arra, hogy értékesítse az általuk felfuttatott Honor brandet, ami elsősorban a fiatalok számára kínál megfizethető, de azért kellően jól felszerelt alternatívákat okostelefonok és más kütyük terén. És miért tenne ilyet a Huawei? Hogy a Honor márka kikerüljön az amerikai tiltások és szankciók kereszttüzéből, és visszatérjen a régi kerékvágásba. Mindez tehát elsőre akár logikusnak is tűnhet, de Kína legnagyobb közösségi oldalán több Huawei dolgozó is cáfolta hírt, ráadásul időközben törölték az eredeti cikket, amely az elemző szavait idézte.

Nem szeretnénk feleslegesen koptatni a billentyűzet gombjait azzal, hogy újra elmeséljük Nektek, milyen helyzetben van jelenleg a Huawei, és miként jutott idáig. A lényeg az, hogy nem csak amerikai alkatrészeket, hanem olyan komponenseket sem vásárolhatnak senkitől, amelyeknek a gyártása során bármilyen amerikai technológiát vagy szabadalmat használtak.

Ezzel kvázi teljesen ellehetetlenült a kínai vállalat, amely most kénytelen a felhalmozott készletekkel gazdálkodni, amíg van mivel. Na most, ha a Honor brandet eladják, akkor ismét lehetőségük támadhat chipsetek és más alkatrészek beszerzésére. így a márka tovább élhet a Huawei nélkül.

Kuo arra is rámutat, hogy az eladás jót tenne a Honornak, az alkatrész-beszállítóknak, valamint az egész kínai elektronikai iparnak egyaránt. Fontos azonban megemlíteni, hogy a Honor értékesítéséről szóló elemzést az ITHome nevű orgánum tette közzé, ami azóta érdekes módon el is távolította azt. Ezenkívül a Weibón több olyan komment is feltűnt, amelyekben Huawei munkatársak cáfolják a Honor eladásának lehetőségét. Az elemző általában híresen autentikus szokott lenni, már ami az efféle jóslatokat illeti, de ha a feltételezéseit tartalmazó cikk mégis lekerült az azt publikáló oldalról, az könnyen jelentheti, hogy ezúttal ő maga is benézett valamit. Vagy mégsem?

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid