A Huawei eladhatja a Mate és a P szériákat?

0

Egy friss Reuters jelentés szerint a Huawei fontolgatja a csúcskategóriás szériáinak eladását, és ezzel ki is léphetne a vállalat a felsőkategóriás mobilok piacáról. A kínai gyártó tagadja a híreszteléseket, de épp nemrég láthattuk rá példát az LG-nél, hogy ez nem mindig mérvadó.

Már az elején érdemes leszögezni, hogy kizárólag azért foglalkozunk a hírrel, mert a Reuters tette közzé. Ők rettentően jól értesültek, és általában nem alaptalan pletykákat szoktak közzétenni. Így annak ellenére is érdemes megnézni a jelentésüket, hogy a Huawei egyelőre tagadja ezt.

Bizonyára mindenki hallott róla, hogy a Huawei a tavalyi év végén megvált a Honor márkától, ami azóta egy különálló vállalatként működik tovább, nem mellesleg ennek a hírét szintén a Reuters jelentette elsőként. Most pedig állítólag a zászlóshajó szériák eladása is szóba került.

Huawei Mate 40 Pro+

A Reuters friss cikkében arról írnak, hogy két forrásuk is megerősítette, hogy a Huawei a Mate és a P szériák eladásával kapcsolatos tárgyalások korai szakaszában jár. A vevő állítólag egy a kínai állam által támogatott befektetőkből álló sanghaji konzorcium.

Fontos kiemelni, hogy a források szerint még nem született végleges döntés, egyáltalán nem állítják biztosra, hogy valóban meg fog történni az eladás, csak azt, hogy felmerült ennek a lehetősége. Azt is hozzáteszik, hogy ha a vállalat megválna a Mate és a P szériáktól, az egyben a csúcskategóriás telefonok piacáról való kilépést is jelenthetné.

Mint ahogy említettük is, a Huawei tagadja mindezt:

“Huawei has learned there are unsubstantiated rumors circulating regarding the possible sale of our flagship smartphone brands. There is no merit to these rumors whatsoever. Huawei has no such plan. We remain fully committed to our smartphone business, and will continue to deliver world-leading products and experiences for consumers around the world.”

A vállalat azt írja, hogy nincs alapja ezeknek a pletykáknak, és nincs ilyen tervük. Továbbra is teljes mértékben elkötelezettek az okostelefonos üzletág mellett, és továbbra is fogják szállítani a világelső termékeket.

Forrás: Reuters, via AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid