A Huawei felére csökkentheti az okostelefon-gyártást

0

Valószínűleg a legtöbb olvasónk számára nem újdonság, hogy a Huawei igencsak bajban van. A kereskedelmi tiltások 2019 óta nehezítik meg a kínai vállalat életét, amely nem vásárolhat amerikai eredetű, vagy bármilyen amerikai technológiát használó alkatrészeket. Erre jött még rá az, hogy elveszítették a hozzáférést a Google Szolgáltatásokhoz, ami arra kényszerítette őket, hogy saját ökoszisztémát hozzanak létre, szinte a semmiből. A nehéz idők nehéz döntéseket követelnek, és hamarosan újabbak léphetnek életbe.

A Huawei vezetői nyilván úgy próbálnak megbirkózni a helyzettel, ahogy tudnak, tavaly novemberben az egyik legkomolyabb döntésük például az volt, hogy a fiataloknak szánt készülékekkel foglalkozó almárkát, a Honort eladták, így próbálván mentesíteni azt az amerikai kormányzat által kiszabott intézkedések alól. Előző hónapban pedig olyan pletykák is elkezdtek terjedni, hogy valami hasonlót terveznek a zászlóshajó kategóriás Mate és P mobilokkal, de nemrégiben a cég társalapítója és vezérigazgatója, Zsen Cseng-fej kategorikusan elutasította a feltételezéseket, mely szerint eladnának telefonszériákat, vagy a teljes mobilos üzletágat.

Az Egyesült Államok korábbi kormányzata által kiszabott szankcióknak most elkezdtek megmutatkozni a következményei. A Nikkei Asia értesülései szerint a Huawei idén megközelítőleg 70-80 millió okostelefon összeszereléséhez elegendő alkatrész megrendelését tervezi, ami jóval kevesebb, mint amennyire 2020-ban igényt tartottak. Tavaly nagyjából 189 millió mobilt értékesítettek az elemzések szerint. Más ipari források pedig még kisebb számokkal dobálóznak, szerintük a kínaiak nagyjából 50 millió okostelefont terveznek 2021-ben legyártani. Még az óvatosabb becslések értelmében is felére csökkenne a Huawei készülékek száma, amennyiben ezek az intézkedések valóban életbe lépnek.

Hihetetlen, nem igaz? A Huawei nemrégiben még azt az ambiciózus tervet dédelgette, hogy a világ legnagyobb okostelefon-gyártójává válik, sőt, rövid időre meg is szerezték ezt a címet, most pedig minden a visszájára fordult.

Annak egyre kisebb az esélye, hogy a Biden adminisztráció átértékeli a kínai gyártó feketelistán elfoglalt helyét, mivel az USA új kereskedelmi titkára, Gina Raimondo nemrégiben azt nyilatkozta, nem látja okát annak, hogy feloldják a tiltásokat.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid