Huawei: hamarosan indulnak a Harmony OS frissítések

0

Már régóta készül a Huawei saját rendszere, a Harmony OS, amely hamarosan végre okostelefonokra is eljuthat, a vállalat ugyanis bejelentette a frissítések megindulását.

A Huawei hivatalosan is elárulta, hogy áprilisban indulnak a telefonos Harmony OS frissítések. Az új rendszert az elsők között kapja majd meg a nemrég bemutatott hajlítható kijelzős Mate X2, de természetesen számos más készülékre is elérhető lesz.

Korábban arról lehetett hallani, hogy a Huawei még idén 3-400 millió okostelefonra telepítené a Harmony OS-t, ami azt jelenti, hogy széles körben is elérhető lesz a frissítés, számos korábbi modell megkaphatja majd, mindenféle árkategóriából.

A Harmony OS béta tesztelése már a tavalyi év végén megindult, a fejlesztők tehát már hozzáférnek pár hónapja a rendszerhez. Az első tapasztalatok alapján a mobilos Harmony OS 2.0 nem sokban különbözik egy EMUI 11 felülettel ellátott Android 10-től. Még az is felmerült, hogy a Huawei csak egy átnevezést hajtott végre, a gyártó azonban ragaszkodik hozzá, hogy ez egy saját operációs rendszer. A fogyasztói üzletág vezetője határozottan kijelentette január végén, hogy a Harmony OS nem az Android vagy az iOS másolata.

Hogy pontosan mi az igazság, azt egyelőre nem lehet tudni, hiszen a végleges, stabil verzió még nem készült el, de április környékén már több információnk lesz.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid