Bréking! Itt a Huawei saját rendszere, a Harmony OS

0

A mai napon megkezdődött a Huawei fejlesztői konferenciája, és egyből egy hatalmas bejelentéssel indított a kínai vállalat. Itt az új rendszer, a Harmony OS, ami a gyártó szerint az Androidot is képes lenne leváltani.

A korábban Hongmeng kódnéven futó operációs rendszer hivatalos neve tehát Harmony OS lett, ami nem annyira nagy meglepetés, hiszen korábban már levédették ezt.

A Huawei szerint az Androiddal és az iOS-szel is alapvető gondok vannak, nagyon fragmentáltak, és csak bizonyos típusú eszközökön futnak. Nem jó, ha különféle rendszerek kellenek más-más termékekre (telefon, tablet, laptop, stb.), ezért a Harmony OS egy teljesen új megközelítést alkalmaz. A gyártó szerint ez “a világ első mikrokernel alapon kiadott rendszere”, ami gyakorlatilag bármin elfut, legyen az vezeték nélküli fülhallgató, BT hangszóró, okosóra, okostelefon, laptop vagy akár PC. A Huawei úgy fogalmazott, hogy már néhány kilobájt RAM is elég neki, de több gigabájtot is tud kezelni.

Ami nagyon fontos infó, hogy a Huawei szerint mégicsak képes lehet leváltani akár az Androidot is az új OS. Egyelőre kiállnak a Google rendszere mellett, de ha elveszítik ehhez a hozzáférést, akkor bármikor képesek lesznek átállni. A Harmony OS egyébként különféle alkalmazásokat futtathat a jövőben, legyen az HTML5, Linux vagy Android app.

Az első eszköz, amin az új rendszer fut, már a holnapi napon bemutatkozik, és egy Honor készülék lesz, valószínűleg egy okos TV.

Forrás: Huawei

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid