A Huawei magabiztos a Mate 30 széria sikerében, nagy keresletre számítanak

0

Végre megérkeztek a régóta várt Huawei Mate 30 mobilok rengeteg érdekes fejlesztéssel, de sajnos Google-alkalmazások nélkül. Ez egy elég komoly hátrány, de a gyártó így is nagy sikerre számít.

Az USA tiltásának következtében a Huawei kénytelen a saját megoldásaival pótolni a Google szolgáltatásait. Play Áruház helyett például az AppGallery névre hallgató alkalmazásbolt van a telefonokon.

A nehézségek ellenére a Huawei azt nyilatkozta az Android Authority-nek, hogy a reményeik szerint 20 milliónál is több Mate 30 szériás mobil talál majd gazdára. Összehasonlításképpen a Mate 20 sorozat valahol 16 millió fölött, a P30 széria pedig 17 millió fölött jár a legutóbbi adatok szerint.

Elsőre kicsit irreálisnak tűnik a 20 milliós szám Play Áruház és Google-appok nélkül, de a Huawei abban bízik, hogy az európai gyengülést ellensúlyozzák majd a kínai vásárlók.

“Úgy gondolom, hogy a tiltás a Kínán kívüli eladásokat befolyásolja. De a kínai eladások sokat fognak nőni, mert ez most a legversenyképesebb 5G-s csúcsmobil a világon.” – mondta Richard Yu, a Huawei fogyasztói üzletágának elnöke.

Azt is hozzátette, hogy bár májusban csökkentek az eladások az USA szankciói miatt, azóta gyorsan helyreálltak, mert a vásárlók nagyon szeretik a termékeiket. Emiatt akár 20 milliónál is több fogyhat a Mate 30 mobilokból.

Kínában egyébként nemsokára megvásárolhatók lesznek a készülékek, de az európai megjelenés egyelőre bizonytalan. A Huawei most még kivár, hátha feloldja a tiltást az Egyesült Államok kormánya, és akkor teljes gőzzel megindulhat a telefonok értékesítése. Erre azonban egyelőre kicsi az esély, mindenesetre az európai árakat már bejelentették:

  • Huawei Mate 30 6+128GB: 799 euró (~266 ezer Ft)
  • Huawei Mate 30 Pro 8+128GB: 1099 euró (~366 ezer Ft)
  • Huawei Mate 30 Pro 5G 8+256GB: 1199 euró (~399 ezer Ft)
  • Porsche Design Huawei Mate 30 RS 12+512GB: 2095 euró (~697 ezer Ft)

Forrás: AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid