A Huawei Mate 20 Pro mesterséges intelligenciája fejezte be a kétszáz éves szimfóniát

0

Schubert 8. szimfóniája 1822-ben íródott, ám sajnos befejezetlenül maradt. A Huawei-nél úgy határoztak, ennek az áldatlan állapotnak most jött el a vége, és a hiányzó részek megírását nem bízták akárkire. Az utolsó taktusokat legjobb tudomásunk szerint eddig egyedülálló módon a Mate 20 Pro mesterséges intelligenciája fejezte be, a végeredményt pedig élőben is elő fogják adni.

A prémium okostelefon duál NPU egysége elemezte a már meglévő részeket, vizsgálta azok hangmagasságát, csengését, majd ezek alapján folytatta a félbehagyott munkát. A gép által alkotott dallamokat az Emmy-díjas zeneszerzőre, Lucas Cantorra bízták, hogy zenekarra adoptálja a végeredményt. A kész szimfóniát a londoni Cadogan Hallban fogják bemutatni február 4-én, addig is itt egy rövid ízelítő a kreatív folyamatokról.

Lucas Cantor nyilatkozatában elárulta, hogy az ő feladata a mesterséges intelligencia remek ötleteiben lévő hézagok kitöltése volt, majd a végső művet nagy zenekar által is játszhatóvá formálta. Az MI-vel való közös munka a bizonyítéka annak, hogy a technológia sokszor hihetetlen lehetőségeket biztosít, és meghatározó, ám egyben pozitív módon hathat a modern kultúrára – állítja a rangos zeneszerző.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid