Itt a Redmi Go, az eddigi legolcsóbb Xiaomi okostelefon

0

Alig, hogy hírt adtunk a létezéséről, máris megérkezett a Redmi – no és persze tágabb értelemben véve a Xiaomi – első Android Go mobilja, a Redmi Go. A készülék kiváló alternatíva a szerényebb igényűek és a jól működő másodlagos telefonra vágyók számára, ráadásul extrém olcsó, és jön Európába is.

A telefonon Android 8.1 Oreo Go rendszer fut, kapható lesz kék és fekete színben, februárban pedig elérhetővé válik Európában és a Fülöp-szigeteken. A mobil hagyományos szélesvásznú képarányt (16:9), 1280×720 pixeles felbontást, és 5 hüvelykes képátlót kapott, így a kompaktabb telefonért epedő felhasználók biztosan örülni fognak ezeknek a méreteknek. A hátlapra egyetlen 8 megapixeles képrögzítő egység jutott, míg az előlapon 5 megapixeles érzékelőre bukkanni.

A Redmi Go lelke egy Qualcomm Snapdragon 425 chipset, amelyben négymagos processzor dolgozik Cortex-A53 magokkal, 1,4 GHz-es órajelen. Az operatív memória 1 GB-os, míg a belső tárhely opcionálisan 8, illetve 16 GB-os lehet, mindegyik esetben él a micro SD kártyás bővítés lehetősége. A Redmi Go hibrid SIM aljzatot használ, így kénytelenek leszünk választani az extra hálózati kártya, és a tárhelybővítés között.

Az akkumulátor kapacitása 3000 mAh, ami a kicsi, és relatíve alacsony felbontású kijelzővel, valamint az energiatakarékos lapkával együtt decens üzemidővel kecsegtet.

A készülék ára Európában mindössze 80 euró lesz, ami valóban egy vonzó összeg, még a belépőszintű hardver ellenére is. Azt pedig ne felejtsük el, hogy az Android Go rendszert pontosan ilyen hardverre alkotta meg a Google, tehát alkalmas lehet a mobil alap feladatokra.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid