A Huawei Mate X nem fog késni

0

A Samsung kicsit befürdött a hajlítható mobiljával, kénytelenek voltak elhalasztani a megjelenést, így joggal merülhet fel a kérdés, hogy mi a helyzet a legnagyobb vetélytárssal, a Mate X-szel. Nos, állítólag minden a legnagyobb rendben, persze ennyire azért nem egyszerű a helyzet.

A Samsung az utolsó pillanatban kénytelen volt felfüggeszteni a Galaxy Fold megjelenését, ugyanis vélhetően valamilyen konstrukciós hiba miatt több készülék kijelzője is megadta magát. További fejlesztések szükségesek, és csak a következő hetekben derül majd ki, hogy ez konkrétan mennyi időt is vehet igénybe. Természetesen ezután rögtön szárnyra kelt a pletyka, miszerint a Huawei Mate X is csúszni fog, és június helyett csak szeptemberben jelenik meg, ám most ezt megcáfolták.

Egy Huawei bennfentes azt nyilatkozta az egyik lapnak, hogy nálunk nincs tervben semmiféle késés, tartani fogják a beígért júniusi megjelenést. Persze egyelőre nem érdemes örömtáncot járni a Huawei fanoknak, ugyanis ki tudja, mi történik még addig. A Samsung is csak az utolsó pillanatban fújt visszavonulót, korábban azt hitték, hogy minden rendben van a készülékkel.

A Huawei mobilja ráadásul sokkal sérülékenyebbnek tűnik, hiszen összehajtott állapotban kívül van a kijelző, ami így sokkal jobban ki van téve a karcoknak és egyéb sérüléseknek. Persze ennek a konstrukciónak előnye is van, hiszen így nagyobb a hajlítás sugara, azaz kevésbé van terhelve a panel összehajtáskor, ráadásul hézag sem szükséges. Arról nem is beszélve, hogy így jóval karcsúbb lett az egész szerkezet.

A lényeg persze úgyis az első tesztek után derül majd ki, akárcsak a Samsung esetében, így egyelőre mégiscsak érdemes némi fenntartással kezelni a Mate X megjelenési idejét. Persze bízunk a legjobbakban, hátha nem jön közbe semmi, és akkor nyár elején már megvásárolható lesz 2600 dolláros Huawei szupertelefon.

További kérdés, hogy a Samsung mennyit halaszt a Galaxy Fold megjelenésén. Az eredeti tervek szerint 1-2 hónappal megelőzték volna a Huaweit, így viszont már nem biztos, hogy sikerül a bravúr. Persze nem is az a lényeg, hogy melyik gyártó mobilja lesz elsőként kapható, hanem hogy mennyire válnak majd be a mindennapi használat során. Mi mindenesetre reméljük a legjobbakat.

Via PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid