A Huawei megfizethetővé tenné a hajlítható okostelefonokat

0

2019 a hajlítható okostelefonok éve lesz többek között, ám miközben mindenki erre az új termékkategóriára figyel, jelen pillanatban egyáltalán nem lehet azt mondani, hogy az széles körben el fog terjedni a közeljövőben. Ennek oka nem az érdeklődés hiányában, hanem az elképesztően drága árazásban keresendő, ami egyébként a technológia különlegessége okán valahol érthető is. A Huawei egyike azon gyártóknak, amelyek ilyen készülékkel rukkoltak elő a közelmúltban, az ő alternatívájuk sem éppen olcsó, viszont a vállalat vezérigazgatójával készült interjú értelmében a cég munkatársai azon vannak, hogy ezek az eszközök minél hamarabb megfizethetővé váljanak.

A Die Welt nevű német sajtóorgánumnak adott interjújában Richard Yu, a Huawei vezetője a kínai gyártó, és úgy általában az okostelefon piac jövőjéről beszélt. A manufaktúra nemrégiben mutatta be hivatalosan is az első hajlítható okostelefonját, a Mate X-et. Az ázsiai gyártó első embere úgy gondolja, ez a készülék komoly hatással lesz a mobilos világra, elsősorban azért, mert a konkurens vállalatok ugyanezt a formatervi kialakítást fogják alkalmazni saját megoldásaik esetében. Jó példa erre a Samsung, amelynek az első ilyen készüléke, az Galaxy Fold más dizájnt kapott, de állítólag ők is készülnek egy a Mate X-hez hasonló mobillal, aminél kívül lesz a kijelző összehajtott állapotban.

Vonzó kialakítás ide vagy oda, a Mate X ugyanúgy egy ökör árába fog kerülni, 2300 eurós árával kizárt, hogy eljusson minden háztartásba. A Huawei vezetője nem tagadja ezt a jelenlegi helyzetet, ám úgy véli, nem lesz ez örökké így. Ahogyan egyre elterjedtebbek lesznek a hajlítható okostelefonok, a Huawei reményei szerint lehetőség lesz az áruk fokozatos csökkentésére. Idővel akár 1000 euró alá mehet a vételáruk, sőt, egy kicsit távolabbi jövőben az 500 eurós, illetve annál szerényebb ár sem lesz lehetetlen. Hogy ez a folyamat milyen gyorsan zajlik le, az természetesen nagyban függ attól, hogy mennyire érdeklődnek a termékkategória iránt. Persze ez így kicsit a 22-es csapdájának tűnik, hiszen sokan pont azért nem fogják megvenni a mobilt, mert túl sokba kerül…

Richard Yu

Az interjúban a Huawei vezetője említette az Apple-t is, szerinte az amerikai vállalat nem fog az idei év folyamán semmilyen hajlítható eszközzel előrukkolni, sőt, egy hasonló készülék még jövőre sem igen várható a cupertinoi cégtől. És hogy mit hoz a Huawei számára a jövő? Yu erre a kérdésre azt válaszolta, hogy többek között a kamerák egyre jobbak lesznek, javulni fog a készülékek üzemideje, és az akkumulátorokat is gyorsabban lehet majd tölteni. A mesterséges intelligencia pedig továbbra is központi szerepet tölt majd be.

Forrás: SDXCentral

Természetesen a Huawei első embere megragadta az alkalmat az 5G hálózatok előnyeinek ecsetelésére is. Leginkább a sebességnövekedést emelte ki, és azt, hogy ez milyen módon fogja javítani a mesterséges intelligencia képességeit. Az új generációs hálózati infrastruktúra komoly változásokat fog okozni a mobil iparágon belül is. A Huawei legkésőbb jövőre a legnagyobb okostelefongyártó lesz – állítja Yu. Látható, hogy a cég vezetője és munkatársai abszolút nem szenvednek hiányt ambícióban és optimizmusban, azonban az a kereskedelmi tiltás, mely jelenleg érvényben van ellenük az Egyesült Államokban, némileg keresztbe tesz ezeknek a terveknek.

A Die Welt újságírójának kérdésére, hogy mennyire bölcs dolog ennyire függeni amerikai cégektől és azok fejlesztéseitől – például operációs rendszer -, a kínai gyártó vezérigazgatója azt válaszolta, egyelőre ez számukra a legkedvezőbb opció, de nem hagyott kétséget afelől, hogy van B-tervük is. Abban az esetben, ha a Huawei elveszítené hozzáférését az Android, illetve Windows 10 rendszerekhez, a vállalat azonnal képes implementálni saját operációs rendszerét, amelyet már egy ideje serényen fejleszt a színfalak mögött. A Huawei saját szoftveres környezete tökéletesen kompatibilis a vállalat okostelefonjaival, táblagépeivel és laptopjaival, így bármikor bevethető ha a szükség úgy kívánja.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid