A Huawei megoldását idéző hajlítható mobilon dolgozik a Samsung

0

Hiába írtunk évekig a Samsung hajlítható okostelefonjáról, amikor megérkezett, voltak egy páran, akik nem igazán ájultak el az újdonság láttán. Sőt, olyan hangok is akadtak bőven, melyek azt mondták, hogy a kínai Huawei sokkal szebben oldotta meg a kérdést a saját készülékével. Talán a Samsung tervezőmérnökei is hajlanak erre a véleményre, mivel mint kiderült, a koreai cég levédetett egy olyan hajlítható kijelzős mobilt, ami fölöttébb hasonlít a Huawei ötletére.

A WIPO hivatalánál 2019 januárjában védettek le egy olyan szabadalmat, ami érdekes Samsung okostelefont foglal magában. A készülék kijelzője kívül van összehajtott állapotban, akárcsak a Huawei Mate X esetében, annyi különbséggel, hogy itt nincs megvastagodott rész.

A szellemi tulajdonokat kezelő nemzetközi iroda adatbázisában lévő telefon még kinyitva is egészen kompaktnak látszik, bár egyelőre nem tudni, hogy pontosan mekkora lesz a képátlója.

A mobil közepén lévő hajlítható mechanizmus tartalmaz egy zárat, ami meggátolja a véletlen összehajlást, de hogy pontosan ez miként néz majd ki a gyakorlatban, az egy külön kérdés.

Más részleteket illetően, mint például a kamerák és hasonlók, ez a jegyzet nem tartalmaz semmilyen további információt jelenleg. Egyelőre nem tudni, hogy valóban megvalósul-e ez a formatervi kialakítás, de az biztos, ha lesz is belőle valami, egy darabig várni kell rá.

Egy korábbi jelentés értelmében nem érdemes hasonló eszközökre számítani a Samsungtól egészen 2020 második feléig. Nektek melyik megoldás tetszik jobban?

Forrás: GSMArena, LetsGoDigital

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid